Dolar 32,5308
%-0.03
Euro 34,9822
%0.44
Altın 2.431,570
%0.35
Bist-100 9.809,00
%0.89

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mağazadan soyunarak çıkmak zorunda bırakıldı

Mağazadan soyunarak çıkmak zorunda bırakıldı

İzmir'de depreme Hilltown AVM'deki ünlü bir giyim mağazasında giyinme kabininde yakalanan bir kadının, üzerindeki kıyafetleri çıkarmak şartıyla mağazadan çıkmasına izin verildiği öne sürüldü. Mağaza müdürü ile görüşen Kadın Savunma Ağı, Zara firmasının hemen bir açıklama yapmasını ve özür dilemesini istedi.

  • Ege Postası
  • 13.11.2020 - 10:16

İZMİR - İzmir'deki deprem sırasında binayı terk eden sayım işçilerinin yevmiyelerinin kesilmesiyle gündeme gelen Hilltown AVM'de bu kez de bir mağazadaki müşterinin üzerindeki kıyafetlerle dışarı çıkmasına izin verilmediği iddia edildi.

Kadın Savunma Ağı, AVM önünde açıklama yaparak, Zara Mağazası'na aldığı ürünü değiştirmek için gelen ve giyinme kabininde depreme yakalanan bir kadının mağazadan çıkışına izin verilmediğini belirtti.

Açıklamada, deprem esnasında mağaza personeli tarafından durdurulan kadının üzerindeki kıyafetlerin çıkarılmasının istendiği, kadının orada soyundurulduğu ve üzerine yalnızca arkadaşının ceketini alarak dışarı çıkabildiği anlatıldı. Konu ile ilgili ulaşmaya çalıştığımız mağaza yetkilileri telefonlara yanıt vermezken, Zara Mağazası müdürü ile görüşen Kadın Savunma Ağı'ndan Gizem Coşkun şunları söyledi:

'ASTIM KRİZİ GEÇİRDİ'
"Bugün Mavişehir Hiltownn AVM'deyiz deprem günü bir kadın arkadaşımız Zara mağazasında giyinme kabininde aldığı ürünü değiştirirken depreme yakalanmıştır. Dışarı çıkmak isterken mağaza personeli tarafından durdurulmuş üzerindeki kıyafetlerin çıkarılması istenmiştir. Kadın arkadaş orada soyundurulmuş üzerinde hiçbir şey olmadan yanındaki arkadaşının ceketini üzerine alarak mağazanın dışına ancak o şekilde çıkmasına izin verilmiştir.Yanındaki arkadaşı da bunun üzerine astım krizi geçirmiştir. Bu yaşanan olayla ilgili kadın arkadaşımız KAdın Savunma Ağı'na destek ve dayanışma talebinde bulunmuştur. Biz de kadın savunma ağı olarak bugün buraya geldik. Zara'nın yetkili mağaza müdürü ile bir görüşme gerçekleştirdik. Yekili müdür bize gereken işlemlerin sadece Zara'nın merkezinden yürütülebileceğini, şikayetlerimizi oraya iletebileceğimizi söyledi. Kendisi bir açıklama yapmadı. Biz kadın arakdaş nezdinde o durumda yaşanan olayla ilgili bir açıklama yapmalarını ve özür dilemelerini talep ettik. Zaranın en yetkili ağızlarından resmi sosyal medya hesaplarından kadın arkadaşımızdan özür dilemeleri gerekiyor. Ayrıca olayı anlatan kısa bir metin paylaşmalarını talep ettik. Mağaza yetkilisi bize bu konuda yetkili olmadığını, merkez ile konuşmamız gerektiğini söyledi. Biz bu taleplerimizi ona ilettik. Zara'nın en yetkili merkezine iletmesini talep ettik. Buradan bir kez daha yineliyoruz. Deprem anında kadın arkadaşımızın yaşadığı şiddeti kabul etmiyoruz. Biz kadınlar her yerde şiddete maruz kalıyoruz. Pandemide de depremde de. Deprem anında üzerindeki kıyafeti çıkarılacak kadar ahlaksız bir çalışma ilkesine sahipse Zara hemen bir açıklama yapmalı ve özür dilemelidir. Arkadaşımız hukuki süreci başlatacaktır. Bizler de kadınlar olarak feministler olarak her zaman ona destek ve dayanışma sunmaya devam edeceğiz." (GAZETEDUVAR)

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.