Dolar 32,5343
%0.27
Euro 34,8840
%0.47
Altın 2.488,650
%1.07
Bist-100 9.565,00
%0.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Maaşları ödenmeyen çağrı merkezi işçileri iş bıraktı

Maaşları ödenmeyen çağrı merkezi işçileri iş bıraktı

Şenol Hukuk Bürosunun çağrı merkezinde çalışan 35 işçi, maaşları ödenmediği için iş bıraktı.

  • Ege Postası
  • 26.12.2019 - 15:57

İzmir'de Şenol Hukuk Bürosu çağrı merkezinde çalışan 35 işçi, maaşlarının ödenmemesi nedeniyle iş bıraktı.

İzmir Bayraklı’da bulanan Şenol Hukuk Bürosunun çağrı merkezinde çalışan 35 işçi, kasım ayı maaşları ve biriken mesai ücretlerinin ödenmemesi nedeniyle iş bırakma eylemi yaptı. Türk Telekom, Vodofone gibi GSM şirketlerinin icra dosyalarını takip eden firmada çalışan işçiler, alacaklarını tahsil etmek için gereken yasal sürenin dolması sonucunda iş bıraktı.

Ücretleri ödenmeyen işçiler, çalışma koşullarının kötü olması, iş yükü kotasının fazla olması ve mobbing uygulamaları üzerine şikayetlerde bulundu. İşyeri önünde bekleyen işçiler, talepleri karşılanana kadar işe geri dönmeyeceklerini söyledi.

"HAKSIZ KAZANÇ SAĞLIYOR"

Eylemde olan işçilerden Buse Çay, 5 aydır firmada Türk Telekom departmanında çalıştığını ve ödemelerde sürekli aksaklık yaşandığını söyledi. Kendilerine ağır çalışma koşullarının dayatıldığını ifade eden Çay, “Asgari ücretin dışında mesailerimiz ödenmedi. Ağustos ayından kalma mesailerimizi vermiyorlar. Patronumuz Abdurrahman Şenol, bizim bölümde 27 kişi çalışmasına rağmen Türk Telekom’a 60 kişi çalışıyormuş gibi gösterdi. Yani aslında çalışmayan insanların yerine de bizi çalıştırarak, haksız kazanç elde ediyordu. Daha önce çalışma koşullarına karşı çıkan arkadaşlarımızı zorla istifa ettirerek, haklarını teslim etmeden işten çıkardılar” dedi.

İŞÇİLER İHTAR ÇEKECEK

Türk Telekom’un Şenol Hukuk Bürosu ile anlaşmasını feshetmesi üzerine firmanın kendisiyle birlikte 35 kişiyi işten çıkardığını belirten Çay, çalışanlar olarak yarın notere giderek işverenlerine ihtar çekeceklerini söyledi.

Başlattıkları eylemi sürdüreceklerini kaydeden Çay, destek çağrısında bulundu

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.