Dolar 32,5441
%-0.01
Euro 34,8284
%-0.11
Altın 2.429,280
%-0.03
Bist-100 9.710,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
LÖSEV bağışlarını çalan hırsız yakalandı

LÖSEV bağışlarını çalan hırsız yakalandı

Bursa’da hırsızlar lösemili çocukların tedavisinde kullanılmak üzere işyerlerine bırakılan kumbaraları çalmıştı. Çocukların hayatını çalan vicdansızlar nedeniyle işyeri sahipleri kumbaraları zincirleyip başında nöbet tutmaya başlamıştı.

  • Ege Postası
  • 09.11.2018 - 05:54

Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı’na (LÖSEV) ait kumbaraları çalanlardan biri dün yakalandı. Güvenlik kameralarındaki görüntüler sayesinde tespit edilen Ş.K.’nın uyuşturucu ve hırsızlıktan çok sayıda sabıkası olduğu belirtildi.

20 YILDA 30 BİN CAN

LÖSEV’in kurulduğu 1998’de 10 lösemili çocuktan 8’i hayatını kaybediyordu. Gönüllülerin desteğiyle büyüyen LÖSEV 20 yılda 30 bine yakın lösemili çocuk ve yetişkini hayata bağladı.

YAŞA BE KAHRAMAN

Löseminin ölüm demek olduğu 1970’li yıllarda çekilen ‘Canım Kardeşim’de Tarık Akan, arkadaşı Halit Akçatepe ile lösemili kardeşi Kahraman’ın son isteği olan televizyonu alabilmek için her yolu deniyordu. İki arkadaş sonunda bunu başarıyor ancak Kahraman televizyonu göremeden hayatını kaybediyordu.

BU KEZ MUTLU SON VAR

Lösemi artık yüzde 98 oranında tedavi edilebiliyor. Türkiye’de hasta çocukların umudu olan LÖSEV, 20. kuruluş yıldönümü nedeniyle ‘Canım Kardeşim’ filminin finalini değiştirdi. Tarık Akan’ı, oğlu Barış Üregil’in canlandırdığı kısa filmde lösemiden kurtulan Kahraman bu kez ağabeyi ile televizyon izliyor.

ÜNLÜLERDEN DESTEK MESAJI

Siyasetten spor dünyasına pek çok ünlü isim tıbbi tedavi ile iyileşme şansı yüksek olan akut lösemiden korkulmaması gerektiği mesajını vermek için geçtiğimiz günlerde maskeli poz verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.