Dolar 32,5884
%0.35
Euro 34,7899
%0.17
Altın 2.509,200
%0.99
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Lokantacılar koronavirüs kararına tepkili: Paket servis bizim için çözüm değil

Lokantacılar koronavirüs kararına tepkili: Paket servis bizim için çözüm değil

İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Esnaf Odası Başkanı Etem Aykut Yenice, koronavirüs önlemleri kapsamında alınan yeni tedbirleri değerlendirdi. Kararla birlikte esnafın ekonomik olarak yeniden darboğaza gireceğini söyleyen Yenice, paket servis çözümü için de “Bizim işletmelerimiz fast food dükkanı değil. Paket servis bizim için çözüm değil” dedi.

  • Ege Postası
  • 18.11.2020 - 15:21

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrasında koronavirüsle mücadele kapsamında hayat geçirilecek yeni tedbirleri açıkladı.

Tedbirler kapsamında tüm vatandaşlar için kısmi sokağa çıkma yasağı uygulanacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, restoran, kafe ve lokantalar için de önemli kararları duyurdu.

Buna göre; kahvehane, kıraathane, kır bahçesi, internet kafe/salonu, elektronik oyun salonları, bilardo salonları, lokaller ve çay bahçeleri ile halı sahaların faaliyetleri durdurulurken kafe, restoran ve lokantalar 10.00-20.00 saatleri arasında faaliyet gösterecek ve yalnızca paket servis ya da gel-al hizmeti verebilecekler.

Mart ayından haziran ayına kadar uygulanan karantina sürecinde ekonomik olarak iflasın eşiğine gelen lokanta, restoran ve kafe işletmecileri yeni tedbirlerle birlikte yeniden ekonomik olarak darboğazın içine girdi.

Kararları değerlendiren İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Esnaf Odası Başkanı Etem Aykut Yenice, alınan önlemlerin lokanta esnafını ekonomik olarak çok zor bir duruma sokacağını söyledi. Hafta sonundan itibaren mağduriyetlerinin ortaya çıkacağını belirten Yenice, “Paket servis bizim için çözüm değil. Ayakta kalmamız için çare değil” ifadelerini kullandı.

“BİR ŞAŞKINLIK İÇERİSİNDEYİZ”

Kararın lokanta ve restoran işletmecileri çok büyük oranda etkileyeceğini ifade eden Yenice,  “Bir şey söyleyebilecek durumda değilim çünkü bir şaşkınlık içerisindeyiz. Tabi ki Cuma gününden sonra ekonomik anlamda birtakım sıkıntılar ve sorunlar yaşayacağız. Evet insan sağlığı önemli. Ama bu işin sadece sağlık boyutuna bakmamak lazım.  Koskoca bir sektörün sosyal ve ekonomik tarafına da bakmak lazım. İş yerlerimizde yüzlerce, binlerce insan çalışıyor. Paket servise girdiğimizde o insnalaırn birçoğu sıkıntılarla karşı karşıya kalacak. İşletmelerimiz kira, elektrik, su, vergi ve bunlara benzer ödemelerini yapma konusunda sıkıntı yaşayacaklar. Şu anda bir şaşkınlık içerisindeyiz” dedi.

“PATLICANI MI PAKETLEYİP GÖNDERECEK”

Kafe, restoran ve lokantalar için verilen paket servis ve gel-al serbestliğinin mağduriyete engel olmadığını belirten Yenice, “Paket servis bizim için çözüm değil. Paket servis bizim sektörümüzün çok ufak bir payı. Bugün restoranda içki satan adam içkiyi mi paket yapıp gönderecek! Ev yemeği yapan adam size patlıcamı gönderecek, oturtmayı mı gönderecek, imambayıldıyı mı gönderecek, kapuskayı mı gönderecek! Paket servisi fast food tarzı işletmeler içindir. Bizim işletmelerimiz fast food dükkanı değil ki. Bizim dünya kadar esnaf lokantamız, çorbacımız, restoranımız, kafeteryamız var. Bunlar size neyi paket yapıp gönderecek! Onun için paket servis bizim için çözüm değil. Ayakta kalmamız için çare değil” diye konuştu.

“EKONOMİK TALEPLERİMİZ VE BEKLENTİLERİMİZ VAR”

Yenice, ilk karantinanın ardından ekonomik olarak belini doğrultamayan esnaf için yetkililerden birtakım taleplerinin olduğunu belirterek şunları söyledi; “Ekonomimizin daraldığı bu noktada ekonomik taleplerimiz var. Vergi, sigorta, kredi desteği bekliyoruz. Bu konuda devlet büyüklerimize ulaşmaya çalışıyoruz. Bu ekonomik sıkıntıların bir nebze azalması adına sektörümüze birtakım desteklerin verilmesi konusunda taleplerimiz olacak. Devletimizin önereceği, karşılıklı konuşacağımız ve bu konudaki taleplerimizi karşılıklı olarak dile getirebileceğimiz bir görüşme talebimiz var. Ekonominin daraldığı yerde çiçek böcek taleplerimiz olmayacak. Ekonomik taleplerimiz ve beklentilerimiz var.”

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.