Dolar 32,2214
%0.06
Euro 35,0226
%0.04
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Liste dışı kalan Balbay ve Yiğit'ten ilk açıklama

Liste dışı kalan Balbay ve Yiğit'ten ilk açıklama

CHP'nin 24 Haziran'da seçime gireceği milletvekili aday listesinde, liste dışı kalan Mustafa Balbay ile Ali Yiğit'ten ilk açıklama geldi. Liste dışı kalan vekillerden ilk açıklama

  • Ege Postası
  • 21.05.2018 - 13:54

Adaylarını tüzük gereği ön seçimle belirlemesi gereken CHP, seçim takviminin sıkışıklığı nedeniyle merkez yoklaması yaptı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Merkez Yönetim Kurulu tarafından belirlenen listeye CHP'nin mevcut İzmir milletvekillerinden Zekeriya Temizel, Zeynep Altıok, Ali Yiğit, Musa Çam ve Mustafa Balbay giremedi. Balbay ve Yiğit'ten liste dışı kalmalarına ilişkin ilk açıklama geldi.

BALBAY: KATKI SAĞLAMAYA DEVAM EDECEĞİM

Liste dışı kalan Mustafa Balbay, "Yıllardır Cumhuriyet Gazetesi sütunlarında, Silivri zindanlarında, TBMM sıralarında daha demokratik, özgür, bir Türkiye için mücadele ettim. Bu mücadeleyi bütün inancım ve enerjimle katkı sağlamaya devam edeceğim" dedi.

YİĞİT: BU SAATTEN SONRA...

Ali Yiğit ise bunun 'nöbet değişimi' olduğunu, partinin iktidarı için çalışacağını belirterek, "Genel Başkan ve MYK böyle uygun gördü. Bu saatten sonra partinin iktidarı için çalışacağız. Geriye dönmemeli önümüze bakmalıyız. Ülkeyi güzel günler bekliyor" dedi.

PURÇU'DAN SIRA YORUMU

Türkiye'nin ilk Roman milletvekili Özcan Purçu ise 1'inci bölge 3'üncü sıradan aday oldu. Purçu, "Demek ki ben de iyi işler yapıyorum ki Genel Merkez 3'üncü sıradan aday gösterdi. Özellikle İzmir gibi bir şehirden Roman milletvekili olmam çok gurur verici" dedi.

İL BAŞKANLARI RİSKLİ SIRALARDA

CHP İzmir İl eski Başkanı Bedri Serter ile Ali Engin de listede yer aldı. İzmir 2'nci bölge 7'nci sırada yer alan Serter, sırasını daha yukarılarda beklediğini belirterek, "14 ay il başkanlığı yaptım. Kısa da olsa önemli olan iz bırakmak. İl Başkanlığı döneminde 1 ön seçim, 2 genel seçim geçirdim. Kongreler oldu ve hepsi çok sağlıklı geçti. Bu izi bıraktıktan sonra daha yukarıda bir sıra bekliyordum. Ama bu da gayet güzel. İnşallah milletvekili olarak seçildikten sonra da Türkiye'de her türlü noktada, partimizle birlikte iz bırakmaya çalışacağız" diye konuştu.

CHP'nin yine eski il başkanı Ali Engin ise 9'uncu sırada yer aldı. Bir önceki seçimde 8'inci sıradan aday gösterilen Engin, bir sıra daha geriledi. Engin, "Bu dönem artık şahsımızı ilgilendiren bir dönem değil. O nedenle parti için çalışacağız. Sıramız önemli değil, diğer arkadaşlarımızın çıkması için gayret edeceğiz" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.