Dolar 32,3298
%0.24
Euro 35,0481
%-0.21
Altın 2.284,020
%0.28
Bist-100 8,98
%1.97

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Liselilerin girişimcilik ruhu gelişecek

Liselilerin girişimcilik ruhu gelişecek

Türkiye’de ilk kez uygulanacak olan 'İnovatif Düşünme ve Girişimcilik Projesi' ile İzmir’de başta meslek liseleri olmak üzere tüm lise öğrencilerinde girişimcilikle ilgili farkındalık yaratmak amacıyla SOCAR ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği protokolü imzaladı.

  • Ege Postası
  • 03.12.2018 - 16:48

Mesleki ve teknik ortaöğretimin niteliğini arttırmayı hedefleyen ve gençlerin hem inovatif düşünme becerilerini hem de girişimcilik ruhunu geliştirmesi amacıyla 'İnovatif Düşünme ve Girişimcilik Projesi' İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye’nin en büyük dış yatırımcısı SOCAR arasında iş birliği protokolü imzalandı. Başta meslek liseleri olmak üzere tüm lise öğrencilerinde girişimcilikle ilgili farkındalık yaratmayı ve 21’inci yüzyılın gerektirdiği becerilere sahip girişimcilerin yetişmesini hedefleyen proje, Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyor. Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilen projeyle öğrenciler, atölye çalışmaları, eğitim ve yarışmalarla yenilikçi projeler geliştirirken iş dünyası ve genç girişimcilerin deneyimlerinden de faydalanabilecekler. İzmir’de iki, Aliağa’da ise tüm lise öğrencilerini kapsayan ve iki yılda 10 okulda bin 600 öğrenciye ulaşılması hedeflenen proje, İzmir Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi ve SOCAR Türkiye Dış İlişkiler Başkanı Murat LeCompte’un imzaladığı bir protokolle hayata geçti.

'EĞİTİM BİR GÖNÜL MESELESİDİR'

Eğitimin bir gönül meselesi olduğunu vurgulayan İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, şöyle dedi:

"Bir ülkede eğitim adına yapılan her çalışma medeniyet ufkunda kanat çırpmaktır. Evlatlarımızı geleceğe en iyi şekilde hazırlayabilmek için tüm paydaşlar, el birliği, iş birliği ve güç birliği ile çalışıyoruz. Düşünce adamı ve şair Nuri Pakdil 'Gece yarılarında, ara sıra da olsa, Türkiye yüzünden uykuları kaçmayan insan, kendi dip sesini bulamaz' derken, bu ülke için taş üstüne taş koyan, 'çorbada benim de tuzum bulunsun' diyen ve bunu dert edinen insanımıza atıfta bulunuyor. Eğitime gönül veren sizlerin çabaları ve katkıları, bizleri daha fazlası için motive ediyor.  Böyle bir milletin ferdi olarak inanıyorum ki her türlü zorluğun üstesinden gelir, her engeli aşarız. Uygarlığın gerçek ölçüsü, ülkenin yetiştirdiği insanların nitelikleridir. Çağdaş medeniyet yolunda eğitimimizi kurgularken öğrencilerimizin girişimci bir vizyonla bilgi, beceri ve donanımlarını aktarabileceği ortamları ve bu ortamı onlara sunacak projeleri hayata geçirmekten mutluluk duyuyorum. Bu günden yarını görmeye çalışıp, yarının ihtiyaçlarını planlarken, öğrencilerimize 21'inci yüzyıl becerileri kazandıracak bu çalışmalardan son derece verimli neticeler alacağımıza inanıyorum."

BİN 600 ÖĞRENCİ DAHİL OLACAK

Geçen on yıl içerisinde dünyanın teknolojik atılımlar anlamında mesafe kat ettiğini belirten İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, "Bu doğrultuda çocuklarımızı kodlarında olan özgüveni, onların ilgi ve istidatları doğrultusunda yönlendirebilirsek bu ülkemiz için gerçek bir kazanım olacaktır. Günümüz de eğitimi sadece okul binası ve sınıf ortamıyla sınırlamak mümkün değil. Yeni fikir ve buluşları eğitime kazandırmazsak, başardık diyemeyiz. Yapacağımız protokol ile 2 yıl süresince, Aliağa ve Bornova ilçelerimizden 10 okulda toplamda bin 600 öğrenci İnovatif Düşünce ve Girişimcilik projesine dâhil olacak. Öğrencilerimizin eğitim aldıkları atölyelerde teknolojiyi de kullanarak ürettikleri inovatif fikirler, üniversiteler tarafından kurulacak komisyonlar tarafından değerlendirilecek. Seçilen üç fikir SOCAR firması tarafından desteklenerek hayata geçirilecek" dedi.

'KARDEŞ YATIRIMCIYIZ'

SOCAR Türkiye Dış İlişkiler Başkanı Murat LeCompte ise, "Yabancı yatırımcı olarak adlandırılmak istemiyoruz. Bir Azerbeycanlı yatırımcı olarak “kardeş yatırımcıö olarak nitelendirilmeyi bekliyoruz. Bildiğiniz gibi yatırımlarımız çoğu İzmir ve Aliağa’da. 2008’den beri yaptığımız dev proje ile birlikte Türkiye’nin en büyük dış yatırımcısı olma ünvanını kazandık. Aliağa’da destek olduğumuz birçok okul var. Okullarımızın yanı sıra, yepyeni bir Ege’de eğitim programının bugün startını veriyoruz. Liselerde uygulanacak inovatif düşünme programı kapsamında 2 yılda bin 600 lise öğrencisine inovatif düşünme ile ilgili bir eğitim verilecek. Bu projeyi birkaç aydır geliştiriyoruz" dedi.

PROJE 2 YIL SÜRECEK

İzmir’de Aliağa İlçe Eğitim Müdürlüğü faaliyet alanı içindeki 8 lise ile Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü faaliyet alanı içindeki 2 lisede öğrenim gören tüm lise öğrencilerini kapsayan SOCAR Türkiye İnovatif Düşünme ve Girişimcilik Projesi’nin, iki eğitim öğretim yılı sürmesi planlanıyor. Proje ile gençlerin sosyal beceri, inovatif düşünme, yenilikçi fikirler ortaya çıkarabilme ve sunabilme potansiyellerinin artırılması hedefleniyor. Bu kapsamda gerçekleştirilecek atölye çalışmaları, eğitimler, yarışmalar ve iş kampları sonucunda ortaya çıkan projeler arasından seçim yapılacak. Sonrasında hayata geçirilecek hızlandırıcı çalışmalarla, seçilmiş projeler için kamu ve özel kurumların hibe programlarından destek bulunması ve bu projelerin hayata geçirilmesi amaçlanıyor. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.