Dolar 32,5437
%0.01
Euro 34,9217
%0.27
Altın 2.427,060
%0.16
Bist-100 9.675,00
%-0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Liseli aşçılara ödül

Liseli aşçılara ödül

İzmir'in Konak ilçesindeki Gültepe Nene Hatun Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri, 2018 İzmir'in Şefleri Uluslarası Yemek Yarışması'nda 1 gümüş, 1 bronz madalya kazandı.

  • Ege Postası
  • 14.12.2018 - 09:53

Fuar İzmir'de 4. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi, Travel Turkey, İzmir Profesyonel Aşçılar Derneği işbirliğinde 2018 İzmir’in Şefleri Uluslarası Yemek Yarışması yapıldı. Liseler En İyi Ekip bölümünde iki ekiple yarışmaya katılan Konak Gültepe Nene Hatun Çok Programlı Anadolu Lisesi 1 gümüş, 1 bronz madalya almaya hak kazandı. Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğretmenleri Şükran Uçar ve Aygün Özdemir öncülüğünde yarışan Buse Armutçu, Dilara Kılıç, Gaye Ece gümüş madalya, Hilal Yavuz, Fatma Melek Yılmaz, Aleyna Yıldırım bronz madalya aldı. Yeşil mercimekli pazı sarması eşliğinde domates soslu islim kebabı bronz madalyaya, Ege otları ve bulgurlu iç pilav eşliğinde pesto soslu tavuk sote ise gümüş madalyaya layık görüldü.

Katıldıkları tüm yarışmalardan ödülle döndüklerini dile getiren Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Öğretmeni Şükran Uçar, öğrencilerin bir kez daha uluslararası şeflerle aynı mutfağı paylaşmanın heyecanını yaşadığını anlattı. Uçar, yarışma başarılarının öğrenci motivasyonlarını ve mesleki deneyimlerini arttırmada çok etkili olduğunu söyleyerek sonuçtan gurur duyduklarını dile getirdi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.