Dolar 32,5042
%-0.11
Euro 34,9587
%0.37
Altın 2.429,560
%0.26
Bist-100 9.800,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Liposuction operasyonu hakkında her şey

Liposuction operasyonu hakkında her şey

Liposuction operasyonu herkese uygulanabilen estetik cerrahi yöntemlerden biridir.Fakat doktorlar bu uygulama için hastanın deri elastikiyetini kaybetmemiş olmasına önem vermektedir. Deri elastikiyetini kaybetmiş kişiler için farklı operasyonlar da ameliyata dahil edilerek fazla deri çıkarılmaktadır

  • Ege Postası
  • 17.02.2017 - 12:08

Yapılan diyetler, sporlar bir türlü gitmeyen inatçı yağlar ; teknolojinin estetik dünyasına getirmiş olduğu yenilikle birlikte liposuction yöntemi ile kesin sonuç alınacağını belirten Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Gökhan Haytoğlu, hastaların bölgesel yağlardan kalıcı olarak kurtulacağını söyledi.

Dünya genelinde 1980’li yıllardan bu yana en çok uygulanan estetik cerrahi tekniklerinden biri olan liposuction, bir vücut şekillendirme ameliyatıdır. Amacı, diyet ve egzersizlerle giderilemeyen bölgesel yağlandırmalardan vücudu arındırarak, vücut kontürünü güzelleştirmektir. Uygulanabilme kolaylığı ve vücudun geneli için liposuction işleminin yapılabilmesi, kullanım sıklığını daha artırmakta ve yaygınlaştırmaktadır. Liposuctionın en önemli avantajlarından biri de bölgesel yağlanmalardan kalıcı olarak kurtulmayı sağlamasıdır.

 operasyonu sonrasında vücutta kalıcı bir kesi izi kalmamaktadır. Fazla yağlanma bulunan bölgeye milimetrik kesilerden içeriye ince kanüllerle girilerek operasyon yapılmaktadır. Ameliyat sonrasında kesi yerleri çok küçük oldukları için dikişsiz kapanır. Liposuction ameliyatı sırasında kanüllerden içeriye bir sıvı verilerek acı hissini azaltılır ve ayrıca yağ dokularının diğer dokulardan ayrışması sağlanır. Tek bir operasyonda dört, beş kilo fazla yağ dokusu çıkarılabilir. Hastanın vücudunda çıkarılması gereken daha fazla yağ dokusu bulunuyorsa, liposuction işlemi bir hafta ile on gün sonra yine tekrarlanabilir. Aynı seansta birden fazla bölgeden yağ dokusu alınabileceği gibi birden fazla seansta tek bölgeden ya da farklı bölgelerden fazla yağla dokusu çıkarma işlemi yapılabilmektedir.

Liposuction operasyonu herkese uygulanabilen estetik cerrahi yöntemlerden biridir. Fakat doktorlar bu uygulama için hastanın deri elastikiyetini kaybetmemiş olmasına önem vermektedir. Deri elastikiyetini kaybetmiş kişiler için farklı operasyonlar da ameliyata dahil edilerek fazla deri çıkarılmaktadır.

 yöntemi, klasik liposuctiona göre daha geliştirilmiş bir tekniktir. Hi-def liposuctionda ses dalgaları kullanılarak yağ dokularının ayrışması sağlanmaktadır. Bu sayede diğer dokulara hiç zarar verilmez. Özellikle erkek hastalar tarafından sportif bir vücut biçimi kazandırdığı için tercih edilen  ile sixpacks ya da baklava kası da denilen karın kasları ve göğüs kasları belirginleştirilmektedir.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.