Dolar 32,3264
%0.23
Euro 35,0759
%-0.13
Altın 2.300,200
%1
Bist-100 9,00
%2.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Liman operasyonunda açığa alınan polisin hukuk zaferi

Liman operasyonunda açığa alınan polisin hukuk zaferi

İzmir'de geçen yıl 7 Ocak'ta, Liman İşletmeleri'ne yönelik yolsuzluk operasyonunu gerçekleştirdikten sonra açığa alınan, hakkında, amirlerinin konuşmalarını kayda almak ve basına sızdırmak iddiasıyla soruşturma açılan Mali Suçlarla Mücadele Şubesi Müdürü Bora Köprülü, görevden alınması işleminin iptali istemiyle açtığı davada İdare Mahkemesi'nin ardından Bölge İdare Mahkemesi de göreve iade kararı verdi. Köprülü'nün, 30 gün içinde tekrar görevlendirilmesi bekleniyor.

  • Ege Postası
  • 06.01.2015 - 17:38
İZMİR - İstanbul'da 2013 yılındaki 17 Aralık soruşturması ardından, emniyet teşkilatı içinde başlatılan görevden alma furyası sırasında, İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Emin Göktaş görevden alındı, yerine Sosyal Hizmetler Şube Müdür Yardımcısı Bora Köprülü getirildi. 

Liman İşletmeleri'ne yönelik yolsuzluk soruşturması ardından Cumhuriyet Savcısı Ali Çelik'in talimatıyla geçen yıl 6 Ocak'ta gözaltılar için Mali Şuçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne talimat geldi. Bu aşamada, operasyonun yapılmaması için bazı yetkililerin devreye girdiği basına yansıdı, internette bu yönde telefon konuşmaları yayınlandı. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Bora Köprülü, operasyonun durdurulması için İzmir Valisi Mustafa Toprak ile o dönemdeki İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay'ın kendisiyle yaptığı telefon konuşmalarını kaydedip savcılığa verdiği gerekçesiyle açığa alındı. 

Sadece 20 gün Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü olarak kalan ve ardından görevden alınan Bora Köprülü, avukatları aracılığıyla İzmir İdare Mahkemesi'nde yürütmeyi durdurma ve göreve iade istemiyle dava açtı. Davaya bakan İzmir 3'üncü İdare Mahkemesi, görevden alınmanın yasal olmadığını belirtip, Köprülü ile ilgili idari işlem hakkında yürütmeyi durdurma ve göreve iade kararı verdi. Emniyet Müdürlüğü avukatları Bölge İdare Mahkemesi'ne itiraz etti. İtirazları değerlendiren Bölge İdare Mahkemesi, Bora Köprülü'nün açığa alma gerekçesinin haksız olduğunu belirtip göreve iade edilmesine karar verdi. Köprülü'nün, yasa gereği bir ay içerisinde görevlendirilmesi bekleniyor. 

İzmir'de, 17 Aralık yolsuzluk soruşturmasından bu yana aralarında emniyet müdür yardımcıları ve şube müdürlerinin de bulunduğu yüzlerce polisin görev yerleri değiştirilmiş, yasa dışı dinleme yaptıkları iddiasıyla da aralarında birinci sınıf emniyet müdürlerinin de bulunduğu birçok kişi tutuklanmış, itiraz üzerine serbest kalsalar da haklarında davalar açılmıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.