Dolar 32,3157
%0.2
Euro 35,1213
%0
Altın 2.292,730
%0.67
Bist-100 9,06
%2.86

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Leke kremleri

Leke kremleri

Leke, hem kadınlar da hem de erkeklerde görülmekte olan fazlasıyla yaygın olan bir cilt rahatsızlığıdır.

  • Ege Postası
  • 29.05.2017 - 16:05

Lekelerin oluşma sebebi cildimizde bulunan melanosit hücrelerinin salgılamakta olduğu melanin pigmentinin ciltte birikmesidir. Cildimizde ki lekelenmelerin başlıca sebepleri de uzun süreli bir şekilde güneşe maruz kalmak, genetik değişiklikler, cildimizde kullandığımız kimyasal maddeler, hormonlar, gebelik ve de doğumsal faktörlerdir. Cildimizde gözükmekte olan lekeler çok değişik sebeplere bağlı olarak da ortaya çıkmaktadır. En yaygın olarak gördüğümüz cilt lekesi nedenleri; güneşe bağlı olarak oluşan cilt lekeleri, melazma, fotoalerjik reaksiyonlar, yara iyileşmeleri soncunda oluşan lekeler, solar lentigo yani yaşlılık lekeleri ve de çiller sayılabilmektedir.

Güneşe bağlı olarak oluşmakta olan uzun süreli bir şekilde güneşin zararlı ışınlarına maruz kalındığı zaman ortaya çıkmaktadır. Bu süreçteki oluşan lekeler güneş ışınlarına maruz kalındığında cildin kendini koruma amacıyla kalınlaşmasıyla beraber melanin üretimini arttırmasıyla oluşmaktadır.

Melazma ise hamilelik sırasında meydana gelmekte olan hormonal değişiklikler ile ilgili veya da kullanılan doğum kontrol haplarıyla ilgili olarak vücuttaki melanin üretiminin artması sebebiyle oluşmaktadır. Bu olayın sonuç aşamasında ise alın, dudak üstü, burun üzeri, yanak ve çene bölgesinde değişik boyutlarda lekeler görülmektedir.

Fotoalerjik reaksiyonlarda kullanılan ilaçlara ya da kozmetik ürünlerin ciltte oluşturduğu lekelenmelerdir.

Solar lentigo yani yaşlılık lekeleri de güneşin cildimizde oluşturduğu uzun süreli zararlı etkileri sonucuyla ileri ki yaşlarımızda ortaya çıkmakta olan lekelerdir. Değişik boyutlarda gözükmekte olan bu lekeler değişik renklerde de yani açık kahverengiden siyaha kadar olan değişik renklerde gözükmektedir. Solar lentigo, çok açık teni olan insanlarda genç yaşlarda da ortaya çıkmaktadır.

Yara iyileşmeleri sonucunda da oluşan lekeler vardır. Bunlar da en çok sivilceler, yanık gibi lekeler iyileşme aşamasındayken cildimizde koyu lekeler oluşturmaktadırlar. Bu tip lekelenmeler de genellikle koyu bir tene sahip olan kişilerde daha çok belirginlik göstermektedir.

Çiller ise doğuştan var olmaktadırlar. Bu çiller en fazla burun üzerinde, yanaklarda, alın da ve de çenede gözükmektedir. Çiller daha çok güneşli zamanlarda daha belirgin hale gelmektedirler. Güneşin etkisini kaybetmiş olduğu mevsimlerde ise çiller belirginliğini kaybetmektedirler.

Cilt lekelerinin tedavisinde ise en çok tercih edilen ve etkili olan çözüm özel içeriklerle hazırlanmış leke kremleridir. cildin üzerine yerleşmiş olan cilt lekelerinin renginin açılmasını sağlamaktadır. Özel içeriği sayesinde de yeni lekelerin oluşmasını son derece kontrollü bir şekilde engellemektedir.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.