Dolar 32,5202
%-0.06
Euro 34,9164
%0.25
Altın 2.432,240
%0.37
Bist-100 9.719,00
%-0.03

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kurultay tarihi için son viraj

Kurultay tarihi için son viraj

CHP’de koronavirüs nedeniyle ertelenen kurultayın, 25-26 Temmuz’da Bilkent Odeon’da yapılması görüşü öne çıktı. Parti yönetimi, tarih ve yeri kesinleştirmek için Bilim Kurulu’nun çarşamba ileteceği görüşü bekliyor.

  • Ege Postası
  • 23.06.2020 - 08:38

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) dün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Yaklaşık 4 saat süren toplantının ana gündemini partinin koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen 37. Olağan Kurultayı’nın ne zaman ve hangi koşullarda yapılacağı konusu oluşturdu.

Milliyet’in edindiği bilgilere göre Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı toplantıda; Ankara’daki iki futbol stadyumu, 75. Yıl Hipodromu ve Bilkent Odeon’da yapılan çalışmalarla ilgili detayları paylaştı.

‘EN KISA SÜREDE'

Kılıçdaroğlu’nun kurultayın mümkün olan en kısa sürede yapılması yönündeki görüşünü kurmaylarına ilettiği öğrenildi. Bu kapsamda daha önce incelenen, Bilkent Üniversitesi’ndeki kültür ve sanat etkinliklerine ev sahipliği yapan Bilkent Odeon’un 25-26 Temmuz tarihlerinde uygun olduğu aktarıldı.

Kılıçdaroğlu’nun ve MYK üyelerinin büyük bölümünün hem mekân hem tarih konusunda olumlu görüş bildirdiği kaydedildi. Ancak bazı MYK üyelerinin, seyircisiz olsa dahi 2 bin-2 bin 500 kişinin katılması beklenen kurultayda sosyal mesafenin korunamayacağı yönündeki çekincelerini dile getirdiği belirtildi. Genel Başkan ve Parti Meclisi (PM) seçimlerinin yapılacağı, iki gün sürecek kurultayda özellikle PM adaylarının “kulis” faaliyetleri sırasında salgın tedbirlerinden taviz verileceği endişesi ifade edildi.

Edinilen bilgilere göre; CHP yönetimi, nihai kararını vermek için Bilim Kurulu’nun görüşünü bekleyecek. Parti kaynakları, bir süre önce değerlendirmesi sorulan Bilim Kurulu’nun, kurultayla ilgili görüşünü çarşamba günü ileteceğini belirtiyor.

KURULTAY SEYİRCİSİZ

CHP Kurultayı'nda delegeler dışında sadece kurultay alanındaki görevliler ve basın mensupları yer alacak.

Kurultayın ilk gününde genel başkanlık seçimi, ikinci gününde ise 60 kişilik Parti Meclisi ile Yüksek Disiplin Kurulu seçimleri yapılacak.

PM SEÇİMİ ÇARŞAF LİSTEYLE YAPILACAK

CHP kurultayında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun karşısına bu görev için aday çıkıp çıkmayacağı henüz belli değil.

Genel Başkanlık adaylığı için delegelerin yüzde 5'inin imzası gerekiyor. Parti Meclisi seçiminin ise, çarşaf listeyle yapılacağı, her CHP seçiminde olduğu gibi kıran kırana geçeceği beklenmekte.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.