Dolar 32,6004
%0.39
Euro 34,7967
%0.19
Altın 2.496,940
%0.5
Bist-100 9.473,00
%-0.54

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kurban pazarında kan döküldü: 3 ölü

Kurban pazarında kan döküldü: 3 ölü

İzmir'in Karabağlar İlçesi'ndeki kurbanlık satış yerinde aralarında husumet bulunan Sivaslı iki aile fertleri arasında silahlı kavga çıktı, 3 kişi öldü, 3 kişi de yaralandı. Olayın şüphelisinin, şehit amcası olduğu, kavganın altı ay önceki saman tartışmasının devam etmesiyle başladığı ortaya çıktı. Kurban pazarı cinayetlerinden şok eden ayrıntılar

  • Ege Postası
  • 29.08.2016 - 08:35

Olay, dün akşam saatlerinde aralarında husumet bulunan Sivaslı iki aile fertleri ve yakınları arasında, Uzundere'de hayvan pazarında meydana geldi. Sivas'tan büyükbaş hayvanlarını satmak için gelen Göktaş ailesi fertleriyle, İzmir'de oturan Sorhun ailesi fertleri arasında kavga çıktı. Silahların kullanıldığı kavgada 50 yaşındaki Neşat Sorhun, 30 yaşındaki Enver Sorhun, 41 yaşındaki Nurbay Sorhun, 27 yaşındaki Bekir Sorhun, 57 yaşındaki Sabri Sorhun ve 66 yaşındaki Mustafa Kırışkuzu tabancayla yaralandı. Seken kurşunlardan bazıları çadırda bulunan kurbanlık danalara da isabet etti.

Bölgeye polis sevk edilirken gelen sağlık ekiplerinin olay yerinde yaptığı ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan Neşat Sorhun, Enver Sorhun ve Nurbay Sorhun yaşamını yitirdi.


Enver Sorhun                                               Nurbay Sorhun                                Neşat Sorhun

Diğer yaralıların tedavisi sürerken, olaya karıştıkları belirlenen Mehmet Göktaş, Osman Göktaş ve Hüseyin Göktaş gözaltına alındı.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Mustafa Kırışkuzu

HUSUMET, 6 AY ÖNCE SAMAN YÜZÜNDEN
İzmir'in Karabağlar İlçesi'ndeki kurbanlık satış yerinde 3 kişinin öldüğü silahlı kavgada gözaltına alınan sanıkların ifadelerinden, iki aile arasındaki husumetin 6 ay öncesine dayandığını ortaya çıkardı. Sivas'ın Yıldızeli İlçesi Güneykaya Beldesi'nde hayvancılık yapan ve 6 ay önce saman taşınması sırasında yol kapatma yüzünden kavga eden iki aile fertleri, kurbanlık satışı için geldikleri İzmir'deki hayvan pazarında tekrar karşılaşınca kavgaya tutuştu.


Şehit Sinan Göktaş ve amcası Mehmet Göktaş 

ŞEHİT ERİN AMCASI
Silahla vurulan Neşat Sorhun, Enver Sorhun ve Nurbay Sorhun'un öldüğü olayla ilgili gözaltına alınan Mehmet Göktaş, Osman Göktaş ve Hüseyin Göktaş'ın emniyette sorgusu devam ediyor. Şüphelilerden Mehmet Göktaş'ın, tabancayı kendisinin kullandığını söylediği öğrenildi. Mehmet Göktaş'ın, iki hafta önce İstanbul Sarayburnu'nda kuru yük gemisiyle çarpışıp alabora olan Sahil Güvenlik botunda şehit olan askerlerden er Sinan Göktaş'ın amcası olduğu belirtildi.

Öte yandan ,gözaltında bulunan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ettiği, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi. Akraba ailelerin, Sivas'taki köylerinde daha önce henüz bilinmeyen bir nedenle kavga ettikleri ileri sürüldü. Göktaş ailesinin Sivas'tan İzmir'e kurbanlık satmak için getirdiği büyükbaş hayvanların ise polis ekiplerince gece olaydan sonra bir kamyona yüklenerek, Aydın'da bulunan kesimhaneye götürüldüğü ve elde edilen paranın gözaltındaki aileye verildiği belirtildi.

TOPRAĞA VERİLDİLER

İzmir'in Karabağlar ilçesinde kurulan kurbanlık pazarında, husumetli olan akrabalar arasında çıkan kavgada hayatın kaybeden 3 kişi, cenaze namazlarının ardından göz yaşları arasında toprağa verildi.

İzmir Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsilerin ardından Neşat Sorhun, Enver Sorhun ve Nurbay Sorhun'un cenazeleri ailelerine teslim edildi. Bugün ikindi namazını müteakip Eskiizmir semtinde bulunan Ulu Camii'de cinayete kurban giden 3 kişinin cenaze namazı kılındı. Aynı aileden ölen 3 kişinin ardından göz yaşları sel oldu. Kılınan cenaze namazından sonra Neşat Sorhun, Enver Sorhun ve Nurbay Sorhun, Menderes ilçesinde bulunan Görece Mezarlığı'na defnedildi. (DHA/İHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.