Dolar 32,5494
%0.11
Euro 34,8894
%0.65
Altın 2.430,540
%-0.09
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kurban Bayramı'nda kaçan boğalar sahiplerini peşinden koşturdu

Kurban Bayramı'nda kaçan boğalar sahiplerini peşinden koşturdu

İzmir'de kasabın elinden kaçan kurbanlık boğa, veteriner hekim ve sahibini sokak sokak peşinden koşturdu. Boğa, uzun uğraşlar sonucu kaçtığı yere 8 kilometre mesafede sakinleştirici iğne ile etkisiz hale getirilerek yakalandı. Kurban Bayramı'nın geleneksel görüntüleri

  • Ege Postası
  • 11.08.2019 - 11:39

Tepecik Mahallesi'ndeki kurban kesim pazarında kesilmek üzereyken kasabın elinden kaçan boğa, ortalığı birbirine kattı. Güleser Kocaman (60), Kurban Bayramı öncesi 7 bin 500 TL'ye satın aldığı boğanın yakalanması için İzmir Büyükşehir Belediyesi Mezbahalar Şube Müdürlüğü ekiplerinden yardım istedi. Veteriner hekim ile Güleser Kocaman, boğanın peşine düştü.

Tepecik'ten Güzelyalı sahiline kadar sahibini ve veterineri peşinden koşturan boğaya, iki sakinleştirici iğne atıldı. İğnenin etkisi kendini gösterene kadar kaçmayı sürdüren boğa, sahilde yere yığıldı. Yaklaşık 8 kilometre boyunca sahibini ve veterineri peşinden koşturan boğanın gözlerini bağla için nakliye aracı çağırıldı. Boğa, çevre sakinlerinin yardımıyla nakliye aracına kadar getirildi. Güçlükle araca konan boğa, mezbahaya götürüldü.

Güleser Kocaman, "Boğa bizi buraya kadar koşturdu. Eşim arabayla bizi takip etti. 2 saattir kovalıyorum" dedi.

KAÇAK KURBANLIK BOĞA SAKİNLEŞTİRİCİ İĞNEYLE ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

 

 

Öte yandan Bornova'daki 2'nci Sanayi Sitesi bölgesinde kesilmek üzereyken kasabın elinden kaçan boğa, Büyükşehir Belediyesi Mezbahalar Şube Müdürlüğü ekiplerini harekete geçirdi. Yeşilova Mahallesi'ndeki inşaat sahasına giren boğa, veteriner teknikeri İlker Ertop tarafından tabancayla atılan sakinleştirici ile vuruldu. Bir süre sağa sola koşturan, ancak inşaat sahasının dışına çıkamayan boğa, kısa süre sonra ilacın etkisiyle yere yığıldı.



Boğanın sahibi Sedat Yıldız (43) ve beraberindekiler, kurbanlığı alarak kesim alanının yolunu tuttu. 5 bin 500 TL'ye aldıkları hayvanı yakaladıkları için sevinen Sedat Yılmaz, "Sanayide dükkanda tam yatırdık, keserken ipi koparıp kaçtı. Oradan buraya kadar koşturduk. Daha önce hiç kurbanlığı elimizden kaçırmadık. İlk defa başımıza geldi. Kaçtıktan sonra arabayla takip ettik. Burası denk geldi, sıkıştırdık. İyi oldu. Buraya gelmeseydi sanırım elimizden kaçıracaktık" dedi. (DHA)

 

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.