Dolar 32,3879
%0.22
Euro 35,0337
%-0.09
Altın 2.326,280
%0.25
Bist-100 9,14
%0.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kupalar Ata’ya hediye edildi

Kupalar Ata’ya hediye edildi

Konak Belediyesi’nin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında geleneksel hale getirdiği Streetball (Sokak Basketbolu) Turnuvası sona erdi. Konak ilçe sınırları içindeki ortaokul ve liselerden basketbol takımlarının yer aldığı şampiyonada dereceye giren takımların oyuncuları kupalarını her yıl olduğu gibi bu yıl da kendilerine Cumhuriyet’i emanet eden Atatürk’e armağan etti.

  • Ege Postası
  • 17.05.2018 - 12:16

Konak Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü’nün 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlediği Ortaokul ve Liseler Arası Streetball (Sokak Basketbolu) Turnuvası çekişmeli maçlara sahne oldu. Turnuvaya Konak’ta eğitim öğretim veren ortaokullardan 32, liselerden 17 takım katıldı. Ortaokul kategorisinde 18 erkek, 14 kız takım, lise kategorisinde ise 5 kız, 12 erkek takım olmak üzere toplamda 245 öğrenci mücadele etti. Turnuva maçları Göztepe sahildeki basketbol sahasında oynandı. Tempolu geçen maçlar sporseverler tarafından da ilgiyle izlendi.

SAHADA KIYASIYA MÜCADELE VARDI

Rekabetin yanı sıra dostluğun ve paylaşımın da öne çıktığı karşılaşmalarda sadece oyuncular değil, antrenörler de çok ter döktü. Turnuvada ortaokul kızlar kategorisinde rakiplerini bir bir eleyen Güzelyalı Ortaokulu şampiyon olurken, Ali Fuat Cebesoy Ortaokulu ikinci, Çamlaraltı Koleji de üçüncü oldu. Erkeklerde ise Alsancak Gazi Ortaokulu birinci olurken, Çamlaraltı Koleji ikinci, Ömer Halis Demir Ortaokulu da üçüncülüğe adını yazdırdı.

KIZLAR YETENEKLERİNİ KONUŞTURDU

Turnuvanın liseler kategorisinde de kıyasıya bir mücadele yaşandı. İlk üçe girme yarışında erkekler kategorisinde Çamlaraltı Koleji birinci olurken, 9 Eylül Anadolu Lisesi ikinci, Konak Anadolu Lisesi ise üçüncü oldu. Heyecan ve rekabetin hiç eksik olmadığı maçlarda kız takımlarının maçları da en az erkekler kadar mücadeleci geçti. Kızlarda Selma Yiğitalp Lisesi birinci olurken, Karataş Anadolu Lisesi ikinci, Saranel Anadolu Lisesi ise üçüncü olarak kürsüye çıktı. Sporcu gençlere kupalarını turnuvayı düzenleyen Konak Belediyesi Spor İşleri Müdürü İsmail Karşı ile Konak İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Türkoğlu verdi. Takımlar şampiyonluk için yarışmanın dışında turnuva sırasında yeni arkadaşlıklar da edindiler. Fair-play ruhunun ön planda olduğu turnuvada şampiyon olan takımların oyuncuları kupalarını Ata’larına hediye etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.