Dolar 32,4967
%0.26
Euro 34,5773
%0.24
Altın 2.493,140
%0.4
Bist-100 9.548,00
%-1.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Küner Mahallesi'nde korkulan oldu! Koronavirüs vakaları hızla arttı!

Küner Mahallesi'nde korkulan oldu! Koronavirüs vakaları hızla arttı!

Ölümcül koronavirüs vakalarının hızla artışa geçtiği İzmir'in Küner Mahallesi'ndeki tüm vatandaşlara koronavirüs testi yapıldı. Tedbirlerin üst düzeye çıkarıldığı mahallede giriş çıkışlar kısıtlandı. Muhtar Harun İbiş Aydın da, 'Mahallece en kısa zamanda bu durumdan kurtulmak istiyoruz" dedi.

  • Ege Postası
  • 30.06.2020 - 12:23

İzmir'in Menderes ilçesine bağlı kırsal Küner Mahallesine aniden artan yeni tip koronavirüs vakaları nedeniyle köydeki tüm vatandaşlara test yapıldı. Salgının korkutucu bir hal aldığı köyde mahalleli evden çıkmaya korkuyor. 

Küner Mahallesine geçtiğimiz günlerde giriş ve çıkışların, alınan flaş bir kararla kısıtlanmasının ardından köyde tedbirler üst düzeye çıkarılmıştı. Son dönemlerde sık sık vaka artışları ve karantina haberleriyle gündeme gelen mahallede 2 bin 600 kişi yaşıyor.

Köyde vaka artış oranının aniden yükselmesi nedeniyle alınan karar doğrultusunda köyde ikamet etmeyenlerin Küner’e girişine izin verilmezken, köylülerin giriş ve çıkışları ise ateş ölçümü yapıldıktan sonra gerçekleştirilmeye başlanmış ve köy camisinden yapılan anonslarla testi yapılmayan vatandaşların Covid-19 testi yaptırmak üzere köy meydanına gelerek test yaptırmaları istenmişti.

"VAKA SAYISI 70'E YÜKSELDİ"

Korona virüs vakalarının artış göstermesinin ardından bölgeye gelen Sağlık Bakanlığı filyasyon ekipleri tarafından tüm köylülere Covid-19 testi yapıldığını ifade eden Küner Mahalle Muhtarı Harun İbiş Aydın, “Yapılan son testlerle köyümüzdeki vaka sayısı 70 oldu. Test yapılmayan kimse kalmadı. Vatandaşlar bu süreçte evlerine çekildi. Köydeki kahvehane ve berberler bir süre daha kapalı kalacak. Tarla ve bahçesi olan vatandaşlar işlerini yaptıktan sonra evlerine gidiyor. Onun dışında kimse sokağa çıkmıyor. Bir süre daha bu şekilde tedbirli davranmaya devam edeceğiz. En kısa zamanda bu durumdan kurtulmak istiyoruz" dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.