Dolar 32,5734
%0.1
Euro 35,0284
%0.57
Altın 2.435,370
%0.5
Bist-100 9.764,00
%0.43

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kumpas mağduru hakim çiftçi oldu

Kumpas mağduru hakim çiftçi oldu

Eski 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Asım Korkut, FETÖ’nün istediği kararları vermediği için kendisine kumpas kurulduğunu iddia etti Kumpas kurbanı oldu, eşi kansere yakalandı

  • Ege Postası
  • 29.09.2016 - 09:03

İzmir’de eski 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Asım Korkut, 2008’de rüşvet alma iddiasıyla tutuklanarak 6 ay cezaevinde yattı. Hakkında 100 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Korkut, 1 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Korkut’un itirazı üzerine Yargıtay’a giden dosya onandı.

‘TUTUKLAMAMI İSTEDİLER’

Habertürk’e konuşan Korkut, FETÖ’nün istediği kararları vermediği için kendisine kumpas kurulduğunu iddia etti. Korkut, “Benden delil olmayan kişileri tahliye etmememi istediler. Hiç delil olmamasına rağmen insanları tutuklamamı istediler. İstediklerini yapmadım. O dönemde Yargıtay üyeliği için ismim gündeme geldi. İşte bu sebeplerden dolayı bana komplo kurdular” dedi. Polisin bankadan çektiği parayı bir avukata verdiğini, o avukatı da kendisine rüşvet parası getiriyormuş gibi gösterip kayda aldıklarını belirten Korkut, “O dönem FETÖ’yü anlattım ama kimse bana inanmadı. AİHM’ye adil yargılama talebi ile başvurdum” diye konuştu. Korkut, avukatlığını üstlenen yeğeni Mehmet Korkut’un da bundan vazgeçmesi için tehdit edildiğini, ardından da ikinci dalga olarak düzenlenen operasyonda gözaltına alınıp yine “rüşvet” suçlamasıyla tutuklandığını söyledi. Korkut, kendisini tutuklayan hâkim ile savcı, operasyonu yapan polisler ve Yargıtay’da kararı onayanların FETÖ’den tutuklu olduğunu kaydetti.

‘ORGANİK TARIM YAPIYORUM’

Eşinin üzüntüden kansere yakalandığını da dile getiren Korkut, yaşadıklarından sonra hâkimlik mesleğini bıraktığını ifade etti ve şunları anlattı: “İzmir yakınlarında bir tarla aldım. Burada organik tarım yaparak günlerimi geçiriyorum. Kumpasla hayatım değişti. Her şeyden önce çok sevdiğim mesleğimi bırakmak zorunda kaldım.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.