Dolar 32,3289
%0.24
Euro 35,0509
%-0.2
Altın 2.281,720
%0.18
Bist-100 9,00
%2.18

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kültürpark ‘Kadın Emeği Fuarı’na kapıları açtı

Kültürpark ‘Kadın Emeği Fuarı’na kapıları açtı

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında Kültürpark’ta açılan Kadın Emeği Fuarı, İzmirlileri ağırlıyor. Büyükşehir’den Kültürpark’ta ‘Kadın Emeği Fuarı’

  • Ege Postası
  • 07.03.2020 - 17:11

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kültürpark Fuar alanındaki 2 ve 3 No’lu hollerde Kadın Emeği Fuarı’na ev sahipliği yapıyor. 7 Mart 2020 tarihinde açılan fuar 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde de açık kalacak.

Fuarda, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal odaklı hizmet üreten birimlerinin yanı sıra ilçe belediyeler, kent konseyleri, sivil toplum kuruluşları, üretici kadın kooperatifleri, tarımsal kooperatifler, kadın yazarlar, mahallerinde el emeği üretimi yapan kadınlar ve kadın muhtarlar ilgili stantlarda yer alıyor.

Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası Şube Müdürlüğü’nden 2019 yılında eğitim alan ve yarısı kadınlardan oluşan 11 bin kursiyerin ürünleri de fuarda sergileniyor. Fuar’daki balık ağı, nazar boncuğu ve “wayuu çanta üretimi” gibi atölyeler ilgi görürken, Ege Halk Tiyatrosu, Toprak Sahne, Ulamış Köy Tiyatrosu ve Ürkmez Kadın Tiyatrosu’nun gösterileri de katılımcıları sanatla buluşturuyor.

Fuarı ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediyesi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu Başkanı Av. Nilay Kökkılınç, belediyenin kadın çalışmalarının sadece 8 Mart’ta değil yıl boyunca sürdürdüğüne dikkat çekiyor. Kökkılınç yaptığı açıklamada, “Belediyemiz yıl boyunca yaşamın yükünü omuzlayan emekçi kadınlara pozitif ayrımcılık uygulayarak üretici kadınları destekliyor. Kadın kooperatiflerine yönelik teşvik edici çalışmalar yürütülüyor” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.