Dolar 32,3194
%0.21
Euro 35,1068
%-0.04
Altın 2.295,660
%0.8
Bist-100 9,05
%2.72

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kukla coşkusu sokaklara taştı

Kukla coşkusu sokaklara taştı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, “Uluslararası Kukla Günleri” kapsamında Bornova, Seferihisar, Çiğli, Torbalı, Karaburun, Menderes, Kemalpaşa, Urla, Bergama ve Kültürpark’ta düzenlediği ücretsiz gösterimlerle 7'den 70'e herkesi “sihirli bir dünyaya” götürüyor. Coşku sokaklara taştı

  • Ege Postası
  • 17.03.2017 - 09:09

Kukla Günleri kapsamında Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı “Gezici Sanat Kamyonu” ve “Gezici Sanat Sahnesi” festival coşkusunu cadde ve meydanlara taşıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile bu sene 11'incisi düzenlenen “İzmir Uluslararası Kukla Günleri”, 20 ülkeden 40 kukla tiyatrosuna evsahipliği yapıyor.  2-19 Mart tarihleri arasında 45 mekanda 42 gösterinin sahneleneceği dev organizasyon, bu yıl da “dünyanın en büyük kukla festivali” olma özelliğini sürdürüyor.

“İzmir Uluslararası Kukla Günleri” kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi de, kentin farklı ilçelerinde çocukları 12 ücretsiz kukla gösterisi ile buluşturuyor. “Kukla köprüler kurar” sloganıyla yola çıkan festival grupları, ayrıca kentin en işlek cadde ve meydanlarında “Gezici Sanat Kamyonu” ve” Gezici Sanat Sahnesi” ile kukla gösterimleri düzenleyerek festival coşkusu kentin dört bir yanında hissediliyor.

NEŞELİ KUKLALAR

Kukla coşkusu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Gezici Sanat Kamyonu ile sokaklara taşarak İzmirlilerle buluştu. Bayraklı Sevgi Yol'unda İtalya'dan gelen Bulgar kukla sanatçısı Prof. Teodor Borisova, Neşeli Kuklalar (Wonderful Stories) adlı müzikal tadındaki oyunuyla özellikle küçüklerin büyük ilgisini çekti.  Kuklalarla çocuklar arasında interaktif bir iletişim gerçekleştiriren Teodor Boris “İlk defa Türkiye'ye geldim ve Türkleri çok sevdim. İnsanların yüzlerindeki gülümsemeyi görmek beni çok mutlu ediyor” diye konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.