Dolar 32,5356
%-0.01
Euro 34,9154
%0.25
Altın 2.426,680
%0.14
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Küçük yatırımcılar için altın güvenilir bir yatırım aracı mıdır'

Küçük yatırımcılar için altın güvenilir bir yatırım aracı mıdır'

İnsanlar günlük yaşam içerisinde mücadele etmeye devam ederken bir yandan da kazandıkları paraları yatırım yapmak isterler. Özellikle çok fazla geliri olmayan ya da belirli bir oranda maaş alarak çalışan kişilerin çok ciddi yatırımlar yapmaya fırsatları olamaya bilmektedir. Bundan dolayı bu gelirdeki insanların sığınabileceği en güvenilir limanlardan birisi olarak akıllara altın gelmektedir.

  • Ege Postası
  • 20.01.2021 - 09:40

Altın, insanlık tarihi boyunca hayatımızda olmuş ve uzunca bir dönem büyük devletlerin günlük hayat içerisinde kullanılan parası olarak değerlendirilmiş daha sonra kağıt paraların hayatımıza girmesiyle birlikte para olarak kullanılmaktan ziyade yatırım aracı olarak değerlendirilmeye başlanmıştır. Bu değerlendirme sistemi altının kıymetli bir maden olmasından ve dünyanın neresine gidilirse gidilsin, geçerli olan tek para birimi olarak kabul edilmesinden de kaynaklanabilmektedir.

Unutulmamalıdır ki, en yaygın olarak kullanılan doların dahi geçmediği ya da kabul edilmediği yerler olabilmektedir. İşte bu yerlerde dahi altının kıymetli bir maden olarak kabul edildiği ve bu sayede insanların ellerinde ki madeni kolaylıkla paraya dönüştürebildikleri bilinmektedir. Bu durum altını daha da kıymetli yapmakta ve dünyanın neresinde olursa olsun bu madene karşı rağbetin devam etmesi sağlanmaktadır. Peki, altını güvenilir bir yatırım aracı olarak düşünebilir miyiz'

Altın, insanların takı olarak kullanabileceği bir maden olmakla birlikte yatırım aracı olarak da kullanılmaktadır. Buradaki en büyük farklardan birisi takı ile yatırım olarak değerlendirilecek altınların alımı sırasında dikkatli davranmanız gerektiğidir. Özellikle çok büyük miktarlarda yatırım yapma imkanı olmayan, aylık olarak ufak oralarda altın almaya çalışan kişilerin bu konuda daha dikkatli olması gerekmektedir.

Kuyumcudan altın alınması sırasında özellikle takı olarak kullanılan ürünlerin normal gram fiyatı üzerinden satılmakla birlikte ek olarak işçilik maliyeti de eklendiğinden dolayı, geri satımı sırasında daha fazla zararınız olacaktır. Buradaki zarar hem altınsal değer olabilirken hem de ödenen işçiliği de göz önünde bulundurmanız gerekecektir.

İşçilik kaybı nedir'

Genel olarak insanların altın satarken işçilik kaybı yaşayacağı düşünülmektedir. Aslında genel olarak ele alındığında altın satımı sırasında herhangi bir işçilik kaybı yaşanmamaktadır. Özellikle elinizde ki altınları satmak için bir kuyumcuya gittiğinizde işçilikli olarak aldığınız altınlar ile işçiliksiz olarak aldığınız altınların, aynı kefeye koyularak tartıldığını görebilirsiniz. Burada iki farklı ürününde aynı fiyat üzerinden satacağınızı bilmeniz gerekir. Bu koşullar incelendiğinde hiçbir şekilde işçilik kaybı yaşanmadığını söyleyebiliriz.

Burada yaşanan kayıp, alım sırasında ödenen işçilik olacaktır. Siz bir ürünü alırken işçilik ödediğiniz için daha pahalıya aldığınızdan dolayı satarken ki zararının daha fazla olduğunu zannedersiniz. Bu zan, doğru olmakla birlikte satım sırasında işçilik kaybından dolayı değil alımı sırasında yüksek miktarda işçilik ödediğiniz den dolayı ürünün size daha pahalıya gelmesidir. Bundan dolayı ürün alırken işçilik ödeyip ödemediğinize dikkat ederseniz, satım sırasında bu konuda sıkıntı yaşamazsınız.

Profesyonel yatırım çözümleri arayın

Özellikle daha büyük yatırımlara yönelmek ve bu konuda ciddi adımlar atmak istiyorsanız ise o zaman bu konuda profesyonel olarak hizmet veren platformlardan yardım talep edebilirsiniz. Yatırımlar konusunda daha profesyonel adımlar atmaya başlamanız hem paranızı daha da değerlendirecek hem de daha güvenilir limanlarda dolaşmanıza yardımcı olacaktır. Fakat bu yolculuğa çıkmadan önce mutlak manada profesyonel fikirlere başvurmanız gerektiğini unutmamalısınız. Bunun için bu bloga buradan bakın vebu sayede gerekli olan tüm yardımları kolaylıkla alın.

Taşlı ürünlerden uzak durun

Eğer günlük hayatta takı olarak kullanmak istediğiniz fakat aynı zamanda ilerleyen dönemlerde acil bir durumun yaşanması halinde satmak zorunda kalabileceğiniz bir ürün satın almak istiyorsanız, mecburen işçilik ödemek durumunda kalacaksınız. Bununla birlikte en azından seçeceğiniz ürünün üzerinde taş olmamasına dikkat etmelisiniz. Örneğin, bir yüzük satın almak istediğinizde üzerinde çeşitli oranlarda taş bulunuyorsa bu ürün bu şekilde tartılarak satışı gerçekleştirilecektir.

İlerleyen dönemlerde bu ürünü satmak istediğinizde, üzerindeki taşlar altın olarak değerlendirilmeyecek ve taşlar çıkartıldıktan sonra alım işlemi gerçekleştirilecektir. Bundan dolayı çok büyük oranlarda maddi kayıp yaşamış olursunuz. Özellikle altın olarak hesaplanıp tartılan taşların, satımı sırasında çıkartılarak ürünün tartılıyor olması sizlere ciddi oranlarda para kaybı yaşatacaktır.

İkinci el ürünlere yönelin

Takı olarak ürün satın almak istiyorsanız küçük bir araştırma yaparak daha düşük oranlarda ödeme yapabilirsiniz. Yaşadığınız şehirde bulunan kuyumcuları dolaşarak onların, başka müşteriden satın aldığı ürünleri size işçiliksiz olarak satıp satamayacaklarını sorabilirsiniz. Birçok kuyumcu satın aldığı ürünleri hurdaya bastığı için olumsuz cevap alabilirsiniz fakat bu konuda yılmadan araştırma yaparsanız, özellikle çok fazla deforme olmamış ikinci el ürünleri tespit ederek satın alabilirsiniz.

Bu aşamada kuyumcu size bu ürünü işçiliksiz satarak hem kendisi para kazanmış olacak hem de sizin daha az para ödemenize yardımcı olacaktır. Kuyumcunun bu alışverişteki karı, hurda fiyatına aldığı ürünü normal satış fiyatından satmasıdır. Sizinki karınız ise zaten satın almayı düşündüğünüz bir ürünü işçilik ödemeden satın alıyor olmanızdır. Bu alışveriş sırasında da yine üzerinde taş bulunmayan ya da en azından çok az miktarda taş bulunan ürünleri seçmeniz oldukça önemlidir. Bununla birlikte kuyumcu ile konuşarak taşlı ürünlerin gramajında eksik hesaplama yaparak satın alma işlemini tamamlayabilirsiniz. Bu sayede en azından geri satış sırasında zararınızın en aza inmesini sağlamış olursunuz.

Kuyumculardan alınan altınların bu şekilde yatırıma dönüştürülmeye çalışılması hem paranızı muhafaza edecek hem de altının değerlendirmesine bağlı olarak kar etmenize yardımcı olacaktır. Özellikle yüksek oranlarda altın alamayan kişilerin, bu şekilde çaba sarf ederek en azından kendilerine bir yatırım aracı bulmaya çalışması oldukça önemli bir nokta olacaktır.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.