Dolar 32,3721
%0.17
Euro 34,9916
%-0.21
Altın 2.326,010
%0.24
Bist-100 9,10
%0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Küçük su kaşifleri dünya şampiyonu

Küçük su kaşifleri dünya şampiyonu

Dünyanın dört bir yanındaki öğrencileri, suyu koruma ve su meselelerine karşı birlikte eyleme geçme yönünde teşvik eden ‘Su Kaşifi’ programının ikinci döneminde ülke birincisi seçilen İzmir Buca Şerif Tikveşli İlkokulu’nun Su Kaşifi ekibi, Londra’da düzenlenen finalde dünya birincisi oldu. Hedef su konusunda farkındalık

  • Ege Postası
  • 28.10.2016 - 12:28

HSBC Su Programı kapsamında; Türkiye’de Mikado Sürdürülebilir Kalkınma Danışmanlığı tarafından yürütülen “Su Kaşifi" programının ikinci yılında ülke birincisi seçilen Şerif Tikveşli İlkokulu, HSBC Grubu’nun Londra’daki merkez binasında düzenlenen ve 11 ülkenin finalistlerinin katıldığı uluslararası finalde dünya birinciliğine layık görüldü. 8-14 yaş grubu öğrencilerinin su tasarrufu ve suya erişim konularında farkındalık kazanmasını hedefleyen Su Kaşifi programı, iki yıldır Türkiye genelinde 200’ün üzerinde ilkokul ve ortaokulda uygulandı. Bu okulların Su Kaşifi ekiplerindeki 5 bin öğrenci; kendi okulları, aileleri ve çevrelerinde su bilinci oluşturmak için çeşitli projeler geliştirdi. Yaklaşık 30 bin kişiye ulaşan program ile iki yılda 1 milyon 200 bin metreküp (500 olimpik yüzme havuzunun suyuna eş değer) su tasarrufu gerçekleştirildi.

"GELECEK YIL DA ‘SU KAŞİFLERİ’Nİ DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ"
HSBC Türkiye Kurumsal İletişim Grup Başkanı Pınar Türker Fadıllıoğlu, eğitim, toplum ve çevre alanlarında hayata geçirdikleri projelerle gelecek için değer yaratmayı hedeflediklerini belirterek, şu açıklamayı yaptı: 

“HSBC Su Programı'nın bir parçası olan ve global olarak uygulanan ‘Su Kaşifi’ programı ile dünyadaki temiz su kaynaklarının azalmasına dikkat çekmeyi hedefliyoruz. Program ülkemizdeki okullar, öğretmenler ve öğrenciler tarafından son derece benimsendi ve yapılan projelerle çok geniş bir etki alanı yaratıldı. Su Kaşifi programının uluslararası finalinde ülkemize dünya birinciliği kazandıran öğrencilerimizi yürekten kutluyoruz. Önümüzdeki yıl da programa devam ederek çocuklarımızın su tasarrufu, temiz su ve suya erişim gibi konularda projeler geliştirmesini destekleyeceğiz."

Mikado Sürdürülebilir Kalkınma Danışmanlığı Su Kaşifi Programı Koordinatörü Şadan Ertekin Mis ise “Su Kaşifi ile birlikte iki yıldır 11 ülkenin içinde yer aldığı uluslararası bir programın parçası olmaktan, ülkemizdeki okulların programı sahiplenmesinden ve programdaki başarılarından mutluluk duyuyoruz. Türkiye olarak birincilik ödülü almanın haklı gururunu yaşarken, Su Kaşifi ile birlikte öğrencilerde, ailelerinde ve tüm toplumda oluşan su bilincinin programın üçüncü yılında da artarak devam edeceğine inanıyoruz." dedi.

Su bilincinin daha fazla olduğu bir dünyaya öncü olmaları için öğrencileri destekleyen Su Kaşifi programı ile su tasarrufu, temiz su ve suya erişim gibi konularda projeler geliştirmesi hedefleniyor. Dünyanın karşı karşıya olduğu temiz su kaynaklarının azalmasına dikkat çekmek için başlatılan programa katılan öğrenciler; evde, okulda ve sosyal yaşamlarında su sorunları üzerine ortak eylemde bulunmalarına izin veren web tabanlı programla, hem eğlenme hem de öğrenme fırsatı yakalıyor. Su Kaşifi programı; çocukların su bilinçlerini geliştirmelerinin yanı sıra sunum yapma, eleştirel düşünce, proje yönetimi ve ekip çalışması gibi yaşam becerileri kazanmalarına da katkıda bulunuyor. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.