Dolar 32,3469
%0.3
Euro 35,1453
%0.07
Altın 2.301,620
%1.06
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Küçük ellerdeki büyük özlem

Küçük ellerdeki büyük özlem

Bayraklı Belediyesi’nin kütüphanelerinde çeşitli etkinliklere katılarak sosyalleşen ilköğretim öğrencileri ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e olan sevgi ve özlemlerini kağıda döktü. Kimi onun için resim yaptı kimi şiir yazdı. Durmuş Yaşar İlköğretim öğrencisi Suriyeli Hibe Wayıs (13) ise resim defterine Anıtkabir ve Türk bayrağını çizdi. “Atatürk denilince aklına ne geliyor'” sorusuna, “Özgürlük” yanıtını verdi.  'Atatürk demek, özgürlük demek'

  • Ege Postası
  • 08.11.2017 - 09:54

Bayraklı Belediyesi’nin 15 farklı mahallede açtığı kütüphaneler özellikle çocuklar tarafından yoğun ilgi görüyor. Kütüphanelerdeki Atatürk köşelerinde ise Atatürk ve silah arkadaşları ile Cumhuriyet konularında çeşitli kitaplar yer alıyor. Çocuklar, Atatürk’le ilgili bilgilere buradaki kitaplardan da öğreniyor. Bayraklılı çocuklar, Atatürk haftasında ona duydukları sevgi ve özlemi çeşitli etkinliklerde resmediyor. Kütüphanelerdeki etkinliğe katılanlar arasında ülkemize 4-5 yıl önce gelen Suriyeli çocuklar da yer alıyor. Türkçe’yi ana dilleri gibi konuşan çocuklar Atatürk’le ilgili bilgileri okulda öğrendiklerini anlattı.

Suriyeli öğrencilerden Hibe Wayıs, “Atatürk denilince aklına ne geliyor'” sorusuna, “Özgürlük” yanıtını verdi. 6. Sınıf öğrencisi Ebrar Sağlam’ın yazdığı (12) Atatürk ve Cumhuriyet isimli şiiri ise beğeni kazandı.

LOKMA DÖKÜLECEK

Öte yandan Bayraklı Belediyesi her 10 Kasım’da olduğu gibi bu yıl da Sevgi Yolu, Gümüşpala heykel, Çay Mahallesi Sancak Cami, Migros ve Çınar Kafe’nin önünde Atatürk ve tüm şehitlerimiz için lokma döktürecek. 

Ebrar Sağlam’ın Atatürk için yazdığı şiir şu şekilde:

Cumhuriyet

Umut dolu hürriyet

Millet el ele Türkiye

Hakkı yeter ülkeye

Unutulmaz eserleri ile

Rahatız Atatürk sayesinde

İnsan gücü yeter bu ülkeye

Yaşmamızı borçluyuz Atatürk’e

En güzel ülke Türkiye

Tüm çabalarla kuruldu bu ülke

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.