Dolar 32,3817
%0.2
Euro 35,0295
%-0.1
Altın 2.326,350
%0.26
Bist-100 9,14
%0.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kubilay'ı anma törenlerinde belediye başkanından sonra basına da yasak

Kubilay'ı anma törenlerinde belediye başkanından sonra basına da yasak

İZMİR'in Menemen İlçesi'nde her yıl 23 Aralık'ta yapılan devrim şehidi Asteğmen Mustafa Fahmi Kubilay'ı anma törenlerinde, Belediye Başkanı Tahir Şahin'in konuşmasının yasaklanmasından sonra, basın kuruluşlarına da sınırlama geldi. Törenleri sadece devlet ajansı AA ile TRT izleyebilecek. Genelkurmay Başkanlığı'nın bu akreditasyon uygulaması ilk kez yapılıyor. Kubilay'ı anma törenlerinde belediye başkanından sonra

  • Ege Postası
  • 18.12.2015 - 18:02
Menemen'de 85 yıl önce gericiler tarafından katledilen Şehit Asteğmen Kubilay için her yıl 23 Aralık'ta yapılan anma törenleri, öncesinde tartışmalar başladı. Her yıl tören programında yeralan ilçe belediye başkanının konuşması bu yıl programdan çıkarıldı.

"KUBİLAY ANMASINDA BAŞKAN TAHİR ŞAHİN'İN KONUŞMASINA YASAK GELDİ" HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

Bunun tartışması sürerken, basın için de Genelkurmay Başkanlığı'ndan ilk kez bir kısıtlamaya gidildi. Törenin yapıldığı Yıldıztepe Kubilay Anıtı'nın askeri bölge içinde olması nedeniyle törenleri organize eden Genelkurmay Başkanlığı bu yıl sadece TRT ve Anadolu Ajansı'nın tören alanına alınacağını duyurdu. Diğer basın kuruluşlarının tören alanına alınmayacağı, seyircilerin arasından töreni takip edebileceği öğrenildi.

"KUBİLAY DÜZENLMESİNİ MENEMEN KAYMAKAMLIĞI YAPMIŞ"HABERİ OKUMAK İÇİN TIKALYINIZ...



KUBİLAY UNUTTURULMAYA ÇALIŞILIYOR
CHP'li Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, kendisinden sonra basına yönelik akreditasyon uygulanmasına tepki gösterdi. Şahin, şunları söyledi:

"Daha neler göreceği? Üç yıl önce törenlerde kaymakamlık makamı konuşmamaya başladı. Bu yıl belediye başkanına konuşma yasağı getirdiler. Şimdi de basının alınmayacağı ortaya çıktı. Olayların nereye götürülmek istendiğini anlamış değilim. Aslında amaç belli, Kubilay anmaları gündemden düşürülmeye çalışıldığını açık bir şekilde görmekteyiz. Özellikle Kubilay olayı Türkiye'de Laiklik adına yapılan en anlamlı anma törenlerinden birisidir. Başkanı konuşturmuyorsun, halkı temsilcisi. Basını içeriye almıyorlar, Türkiye'nin nereye götürmek istendiğini izliyoruz. Böyle bir karar var ise karar yanlış." 

Son yıllarda İzmir Valilerinin törenlere katılmayıp, yardımcılarını göndermesi de tartışmalara neden oluyordu. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.