Dolar 32,3292
%0.24
Euro 35,0582
%-0.18
Altın 2.295,320
%0.78
Bist-100 9,01
%2.35

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kritik toplantıdan sonuç çıkmadı

Kritik toplantıdan sonuç çıkmadı

İzmir'de 12 Temmuz tarihinde başlayan ve kent içi toplu ulaşıma darbe vuran greve nokta koyulamadı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yetkili sendika arasında gerçekleşen son toplantıdan uzlaşma çıkmadı, İZDENİZ grevi devam edecek. Greve nokta koyulamadı

  • Ege Postası
  • 28.07.2017 - 23:05

Erman ŞENTÜRK / EGEPOSTASI - 18'inci güne merdiven dayayan İZDENİZ grevinde beklenen olumlu sonuç çıkmadı.

GREVE DEVAM KARARI

Bugün İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketi İZBELKOM bünyesinde gerçekleşen ve 3 saat süren son toplantıda greve nokta koyacak uzlaşmaya varılamadı. Belediye bürokratları ve 250 İZDENİZ A.Ş. çalışanlarını temsil eden Türkiye Denizciler Sendikası Genel Merkez yöneticilerinin de katıldığı görüşmede taraflar son kez tekliflerini sundu. İşçilere önerilen zam oranının sendika tarafından kabul görmemesi üzerine taraflar arasında masa başında anlaşma sağlanamadı.

BİR KEZ DAHA GÖRÜŞECEKLER

17'inci günü geride bırakan grevin sona erdirilmesi ve kesintiye uğrayan vapur ile feribot seferlerinin tekrar start alması için ise çalışmalar sürüyor. Sendika temsilcileri ve belediye bürokratlarının hafta başında İzmir'de yeniden bir araya gelmesi beklenirken, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise grevin sona erdirilmesi için başkent Ankara'da çeşitli temaslarda bulunmuştu.

KOCAOĞLU TOPLANTIYA KATILMADI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun görüşmeye katılmadığını aktaran Cevahittin Yeşiltaş, "Görüşmeye Sendika Genel Başkanımız Hasan Pekdemir de katıldı. Bürokratlar vardı, aldıkları yetki doğrultusunda söyleyeceklerini söylediler. Belirli adımlar atıldı ama ücretler konusunda istenilen noktaya gelinmedi. Greve devam edeceğiz." dedi. 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.