Dolar 32,4930
%0.25
Euro 34,5866
%0.27
Altın 2.480,800
%-0.1
Bist-100 9.585,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kritik görüşme öncesi önemli açıklamalar

Kritik görüşme öncesi önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan Muhtarlar Toplantısında açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın "Makamlar, insanlara hizmet için bir araçtır. Muhtar, belediye başkanı da olsanız milletvekili, başbakan, cumhurbaşkanı da olsanız kalbiniz ve zihniniz millete hizmet için çalışmalıdır" mesajı vermesi dikkat çekti.

  • Ege Postası
  • 04.05.2016 - 14:52

Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu arasında bu akşam yapılacak görüşmenin olağan olduğunu açıkladı.

Muhtarlar Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biz hayatımız  boyunca millet için ve milletle birlikte siyaset yaptık. Bugüne kadar Allah'ın  rızasını ve insanımızın gönlünü kazanmak dışında hiçbir mükafat beklemeden  çalıştık, bundan sonra da aynı şekilde çalışmayı sürdüreceğiz. Hesabilik değil,  hasbilik bizim en önemli vasfımız, sıfatımız olmalıdır diyorum. Makamlar  insanlara hizmet için bir araçtır. Muhtar da olsanız, belediye başkanı da  olsanız, milletvekili de bakan da başbakan da cumhurbaşkanı da olsanız kalbiniz  ve zihniniz millete hizmet için çalışmalıdır" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen "25.  Muhtarlar Toplantısı"nda, Amasya, Ankara, Antalya, Denizli, Edirne, Eskişehir,  Gümüşhane, Kars, Kastamonu, Kocaeli, Kütahya, Malatya, Mersin, Muş, Nevşehir ve  Niğde'den gelen muhtarlara hitap etti.

Konuşmasına, "Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne milletin evine  hoşgeldiniz" diyerek başlayan Erdoğan, bazı çalışmaları nedeniyle toplantıya  geciktiğini, muhtarlardan haklarını helal etmelerini istedi.

Muhtarlarla buluşmalarının hasret gidermek, memleket meselelerini  görüşmek ve gelişmeleri değerlendirme günleri olduğunu dile getiren Erdoğan,  "Tabii ki sizlerle bir araya geliş birilerini de rahatsız edebiliyor. Her ne  kadar kendilerini ülkenin yegane sahibi olarak görenler bu durumu kabullenemiyor  olsa da bizim için bu buluşmalar çok değerlidir. Çünkü biz hayatımız boyunca  millet için ve milletle birlikte siyaset yaptık. Bugüne kadar Allah'ın rızasını  ve insanımızın gönlünü kazanmak dışında hiçbir mükafat beklemeden çalıştık,  bundan sonra da aynı şekilde çalışmayı sürdüreceğiz. Hesabilik değil, hasbilik  bizim en önemli vasfımız, sıfatımız olmalıdır diyorum. Makamlar insanlara hizmet  için bir araçtır. Muhtar da olsanız, belediye başkanı da olsanız, milletvekili de  bakan da başbakan da cumhurbaşkanı da olsanız kalbiniz ve zihniniz millete hizmet  için çalışmalıdır." diye konuştu.

"Türkiye bu niyetle çalışan kadrolara sahip olduğu dönemlerde tarihi  atılımlar yapmıştır" ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle  sürdürdü:

"Buna karşılık sadece kendi ideolojik saplantıları, kendi çıkarları  için hizmet makamlarını işgal edenler, Türkiye'nin birikimini artırmak şöyle  dursun, mevcudu da heba etmişlerdir. Milletimiz her iki örneği de gördüğü,  yaşadığı için karşısına çıkanların notunu hemen ve isabetle vermektedir.  Mahallesinde ve köyünde yaşayanların gönlünü kazanamamış muhtarın durumuyla  milletin desteğini elde edememiş cumhurbaşkanının hiçbir farkı yoktur. Her  ikisinin de sonu hüsran olmaya mahkumdur. Buna karşılık mahallelisinin, köyünün,  köylüsünün tam desteğini elde eden bir muhtarı nasıl kimse yıkamazsa, seçimle  gelinen diğer hizmet makamındakilerin tamamı da aynı güce ve güvene sahiptir.  Önemli olan bulunduğunuz yere nasıl geldiğinizi, orada ne yapmanız gerektiğini ve  hedeflerinizin neler olduğunu unutmamanızdır."

Cumhurbaşkanlarının görev süresinin 2 dönemle sınırlı olduğunu  anımsatan Erdoğan, "Sizin için böyle bir sınır yok. Siz ne kadar 'benim gücüm  yetiyor' derseniz o kadar devam edersiniz. Çünkü gelen muhtarlarımız içerisinde  'ben 30 yıldır muhtarım' diyenler var, bak, '35 yıl' diyenler '32 diyenler var"  dedi.

Bir muhtarın ayağa kalkarak, "1982 Özal'la beraber" diye seslenmesi  üzerine Erdoğan, "Geldin ve devam ediyorsun, Allah ömrünü uzun eylesin inşallah"  karşılığını verdi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.