Dolar 32,3496
%0.31
Euro 35,0999
%-0.06
Altın 2.307,710
%1.32
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kritik gelişme... Türkiye Rusya ve İran'la anlaştı

Kritik gelişme... Türkiye Rusya ve İran'la anlaştı

Soçi kentinde bir araya gelen Rusya, Türkiye ve İran genelkurmay başkanlarının, Suriye'de terör örgütü DEAŞ ve El Nusra (yeni ismiyle Fetih el Şam) bağlı teröristlerin varlığına son vermek için somut adımlar üzerinde anlaştıkları belirtildi. Öte yandan, Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın yarın, Türkiye, Rusya ve İran arasında düzenlenecek üçlü zirvede alınacak kararların hayata geçirilebileceğinden emin olmak için görüştüğünü söyledi.

  • Ege Postası
  • 21.11.2017 - 16:33

Rusya'nın Soçi kentinde bir araya gelen Rusya, Türkiye ve İran genelkurmay başkanlarının, Suriye'de geri kalan DEAŞ ve El Nusra (yeni ismiyle Fetih el Şam) bağlı teröristlerin varlığına son vermek için somut adımlar üzerinde anlaştıkları belirtildi.

Rusya Savunma Bakanlığı'nın görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamaya göre, üçlü toplantıda ayrıca, Suriye'nin İdlib bölgesindeki gerilimi azaltma bölgesinde koordinasyon seviyesini artıracak önlemler üzerinde anlaşıldı.

Üçlü görüşmede Rusya Genel Kurmay Başkanı Gerasimov, Suriye'deki askeri operasyonlarının aktif safhasının tamamlanmakta olduğunu belirtti.

Akar ve Bakıri'ye hitaben, "Sizlerin ortak çabalarıyla Suriye'de pek çok şey başardık" diyen Gerasimov şöyle devam etti: "En önemlisi, ülkenin (Suriye) egemenliği ve topraksal bütünlüğü korundu, iç savaş durduruldu, barışçıl hayatın yeniden kurulması ve göçmenlerin evlerine geri dönmesi için gereken koşullar yaratıldı."

PESKOV: GÖRÜŞMENİN ZEMİNİ HAZIRLANDI

Öte yandan, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın Rusya ziyareti üzerine basın toplantısı düzenleyen Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Putin'in Esad'la yaptığı görüşmenin yarın Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani arasında yapılacak görüşmenin zeminini oluşturduğunu kaydetti.

İDDİALARI YALANLAR NİTELİKTE

Rusya'nın açıklaması, uluslararası basında tarafından Türkiye ve Suriye arasında liderler bazında bir görüşme olacağı yönündeki iddiayı yalanlar nitelikte. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.