Dolar 32,3754
%0.18
Euro 34,9999
%-0.19
Altın 2.325,980
%0.24
Bist-100 9,09
%0.09

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Köyde Bilim Pikniği

Köyde Bilim Pikniği

Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde geleceğin bilim insanlarını yetiştiren Bornova Belediyesi’nin: “Köyde Hayat Var” sloganı ile geçen yıl başlattığı Bilim Pikniği bu yıl Gökdere Köyü’nde yapıldı. Bornovalı çocuklardan sıra dışı deneyim

  • Ege Postası
  • 13.04.2016 - 09:41

Gün boyu süren etkinliklere katılan çocuklar, güneş gözleminden kimya deneylerine, doğa yürüyüşünden mikroskop ile gözlem yapmaya kadar birçok etkinliğe katıldı. Çocuklar, bilim şovları ile eğlenerek öğrendi

Bornova Belediyesi Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nin aileler ve köy muhtarları ile koordineli bir şekilde hayata geçirdiği Köyde Hayat Var: Bilim Pikniği Gökdere’de başladı.  Sabah 11:00’de başlayıp 17:00’ye kadar süren etkinlik, Bornova Belediyesi’nin ikramları ile piknik havasında geçti.

EĞLENEREK ÖĞRENİYORLAR

Teleskop ve stereo mikroskop ile gözlem yapan öğrenciler, güneş ve göktaşlarını inceledi. Çocuklar, serbest düşme deneyi yapıp, kimya atölyesindeki bilim şovları ile eğlendi. Doğa yürüyüşüne çıkan öğrenciler canlıların yaşam alanlarını yerinde gözlemleyip farklı organizmalar topladı. Topladıkları örnekleri mikroskoplar ile inceleme fırsatı bulan çocuklar yaşadıkları köyün jeolojik yapısını da araştırdı.

Gökdereli çocuklar bilimle içiçe bir gün geçirdiklerini söyledi. Etkinlik boyunca çocuklarla birlikte olan Gökdere Muhtarı Atanan Budak ise “Çocukların neşeyle bir şeyler öğrendiğini görmek beni çok mutlu etti. Onlar bizim geleceğimiz. Bu yüzden böyle temelden bilim eğitimi almaları çok önemli. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Hedeflerinin Bornova’nın her noktasına  ve her bireye eşit hizmet götürmek olduğunu söyleyen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Çocuklarımıza özel olarak gerçekleştirdiğimiz projeyi de bu amaçla hayata geçirdik. Onların ufkunu genişletmek istedik. Bu etkinliklere katılan çocuklar belki de geleceğin bilim insanları olacak” diye konuştu. 

Yoğun ilgi gören etkinliğin ikincisi Cumartesi günü Karaçam Köyü’nde yapılacak.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.