Dolar 32,5329
%0.14
Euro 34,9198
%-0.15
Altın 2.437,800
%0.06
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Köy-Koop Genel Başkanı Soyer: Krizin tek panzehiri üretimdir

Köy-Koop Genel Başkanı Soyer: Krizin tek panzehiri üretimdir

Köy-Koop Genel Başkanı Neptün Soyer, son günlerde ülke ekonomisini hedef alan manipülatif girişimlerin farkında olduklarını belirtip, "Bu girişimlerin başarılı olamayacağına eminiz. Ülkemizin bekası için üreticiler olarak, elimizden gelen tüm çabayı göstermeye hazırız" dedi.

  • Ege Postası
  • 15.08.2018 - 13:19

Köy-Koop Genel Başkanı Neptün Soyer, Köy-Koop yönetim kurulu üyesi bölge başkanlarıyla, ülkemiz ekonomisini hedef alan saldırılarla ilgili görüşmelerde bulundu. Soyer, bu görüşmelerin ardından ülkemiz ekonomisini hedef alan girişimleri değerlendirdi. Köy-Koop'a ortak tüm birlikler ile ülke ekonomisine yönelik gerçekleştirilen manipülatif girişimlerin farkında olduklarını vurgulayan Soyer, bu girişimlerin başarılı olamayacağına emin olduklarını söyledi. Soyer, Türkiye'nin bekası için üreticiler olarak, ellerinden gelen tüm çabayı göstermeye hazır olduklarını kaydetti.

Döviz kurlarında yaşanan gelişmelerin en fazla etkileyeceği sektörlerin başında tarımın geldiğine dikkati çeken Soyer, "Özellikle girdi fiyatlarında yaşanan artışlar, üreticilerimizi endişelendirmektedir" dedi. Üreticilerimizin kullanmış olduğu gübre, mazot, ilaç gibi birçok girdinin ülkemize döviz karşılığında ithal olarak geldiğini belirten Soyer, "Girdi fiyatlarındaki bu artışlar elbette üreticilerin maliyetlerini ve karlılığını olumsuz yönde etkileyecektir. Ama her şeye rağmen üreticilerimiz yapılan bu saldırılara, 'her ne pahasına olursa olsun üretime devam edeceklerini' bildirerek, bir kez daha devletimizin yanında olduğunu göstermişlerdir" diye konuştu.

Soyer, "Unutulmamalıdır ki krizin tek panzehiri üretimdir ve üretimden başka çare yoktur" diyerek üretimin önemine de dikkati çekti. Son günlerde yaşanan krizin ardından, üretimin artmasına ve üreticilerin endişelerini gidermeye yönelik adımlar atılması gerektiğini belirten Soyer, "Geçtiğimiz haftalarda açıklanan "Tarımın 100 Günlük Geleceği" eylem planında üreticiye ve üretime yeterince yer verilmemiştir. Üretici temsilcileri olarak bu durum karşısında kaygılıyız" dedi.

Ülke ekonomisinde piyasalara yönelik olumsuz gelişmelerin tekrar değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Soyer, yaşanan bu krizin ülke tarımını ve üreticilerimizi nasıl etkileyeceği dikkate alınarak, "Tarımın 100 Günlük Geleceği" eylem planının tekrar ele alınması gerektiğini vurguladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.