Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Köy-Koop Başkanı Soyer: Üretim zorlaştı, yeni kriz kapıda!

Köy-Koop Başkanı Soyer: Üretim zorlaştı, yeni kriz kapıda!

Köy-Koop Genel Başkanı Neptün Soyer, sahada yaptığı incelemeler sonrası üreticilerin özellikle yem fiyatlarından çok şikâyet ettiklerini ve bu yem fiyatları karşısında kurban fiyatlarının düşük olduğunu söylediklerini belirtti. Köy-Koop Başkanı Soyer: Üretim zorlaştı

  • Ege Postası
  • 19.08.2018 - 10:03

Küçük ve büyükbaş hayvanlarını kurbanlık olarak satan besicilerin yeniden hayvan yetiştirmesinin güç olduğuna dikkat çeken Köy-Koop Genel Başkanı Neptün Soyer, "Üreticilerin yetiştiriciliğe devam edebilmesi için süt- yem ve et- yem paritelerinin makul seviyeye çekilmesi gerek. Yem fiyatları çok yüksek. Kursbanlık fiyatları ise düşük. Üreteci sattığı kurbandan para kazanamazsa, hayvan yetiştirmeye devam edemeyecek ve bu durum gelecekte çok büyük krizlerin doğmasına sebep olacaktır" dedi. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın meraların üreticilere tahsisi ile ilgili aldığı kararın çok isabetli olduğunu vurgulayan Soyer, bu kararı, girdi maliyetlerini düşürmenin en etkin yollarından biri olarak değerlendirdiklerini kaydetti. Soyer, "Meraları üreticilerimize açan Tarım ve Orman Bakanlığı'mıza teşekkür ediyoruz. Ortaklarımızla yaptığımız görüşmeler sonucu köylerde bulunan mera arazilerinin tahsisinin kooperatiflerimizle işbirliği içerisinde düzenlenmesinin, üreticilerin daha fazla yararına olacaktır" dedi. Meraların, üreticilerin kullanımına açılmasının tüm sektör paydaşlarını sevindirdiğinin altını çizen Soyer, "Meraların yaşaması ve üretime daha fazla katkı sağlaması için tahsisleri kooperatifler aracılığıyla yapılmalı. Bizler de meraların kullanımı, bakımı ve yenilenmesi için elimizden geleni yapmaya hazırız." dedi. Üreticilerin hayvancılıktan para kazanması için yem fiyatlarının uygun seviyelerde kalması gerektiğine değinen Soyer, üretimin devamlılığının sağlanabilmesi için yem fiyatlarının çok önemli olduğunu ve Bakanlık tarafından yapılan tüm çalışmaların üreticimiz başta olmak üzere, ülke ekonomisi ve geleceği için çok önemli olduğunu vurguladı.

Soyer, şöyle devam etti:

"Meraların korunması ve ıslahı için Köy-Koop'a ne görev düşüyorsa yapmaya hazırız. Kurban Bayramı tüm üreticilerimiz için bereketli, halkımız içinse hayırlı geçmesini diliyorum. Tüketicilerimize de  hayvan alırken mutlaka veteriner hekim kontörlünde almalarını öneriyorum. Hayvan kesiminde de ehil kişiler tarafından ve hijyen koşullarına uygun alanlarda kesim yapmalarının, toplum sağlığı açısından daha iyi olacağını düşünüyorum. Başta ortaklarımız ve üreticilerimiz olmak üzere tüm halkımızın kurban bayramını kutluyorum."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.