Dolar 32,3579
%0.13
Euro 34,9648
%-0.29
Altın 2.325,760
%0.23
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Köy çocuklarının azmi şampiyonluk getirdi

Köy çocuklarının azmi şampiyonluk getirdi

Manisa Salihli'de bağlı kırsal Taytan Mahallesi'nhdeki Taytan Şehit Özgür Yatakdere Ortaokulu öğrencisi 4 çocuk, imkânsızlıklar içerisinde başladıkları ve sürdürdükleri spor yaşantılarını, Sivas'ta yapılan 2016/2017 yılı puanlı Atletizm Türkiye Finali'nde okullarına şampiyonluk getirerek taçlandırdı

  • Ege Postası
  • 24.06.2017 - 11:55

Manisa'nın Salihli İlçesine bağlı kırsal Taytan Mahallesi'nhdeki Taytan Şehit Özgür Yatakdere Ortaokulu öğrencisi 4 çocuk, imkânsızlıklar içerisinde başladıkları ve sürdürdükleri spor yaşantılarını, Sivas'ta yapılan 2016/2017 yılı puanlı Atletizm Türkiye Finali'nde okullarına şampiyonluk getirerek taçlandırdı. Her türlü imkansızlığa rağmen büyük bir başarıya imza atan çocuklar, şimdi milli sporcu olabilmek için destek bekliyor.

Salihli Taytan Şehit Özgür Yatakdere Ortaokulu'nun başarı öyküsü, okulun eski mezunlarından olan Beden Eğitimi Öğretmeni Sadık Yeşiltaş'ın 12 yıl önce vefa borcunu ödemek için köyünün okuluna dönmesiyle başladı. Okula ilk geldiğinde hiçbir ekipman olmamasına rağmen atletizm takımı oluşturan ve çalışmalarını başlatan Sadık öğretmen, o günden bugüne tüm imkansızlıklara rağmen okuluna 200'ün üzerinde kupa, 1000'in üzerinde madalya ve Türk sporuna onlarca sporcu kazandırmayı başardı. Taytan Şehit Özgür Yatakdere Ortaokulu'nun başarı öyküsü, bu yıl Sivas'ta gerçekleştirilen Atletizm Türkiye Finalleri'nde kazanılan şampiyonlukla taçlandı.

TARTAN PİSTLE FİNALLERDE TANIŞTILAR

Okullarında spor için uygun alan bulunmayan, köylerindeki spora uygun tek alan olan futbol sahası da 3 yıl önce ilçe belediyesi tarafından tadilata alındığı için minikler, çalışmalarını okul bahçesinde ve okulun karşısındaki arsada sürdürüyor. İl genelindeki imkanların atletizm için yeteri kadar iyi olmadığını belirten öğretmen Sadık Yeşiltaş, "Türkiye'nin en hızlı gelişen kentlerinden birisi olan Manisa'da tartan pist yok. Sporcu çocuklarımız hayatlarında ilk kez İzmir'deki bölge elemelerinde tartan pistle tanıştılar. Buna rağmen bizi Türkiye finallerine götürmeyi, burada da şampiyonluğa taşımayı başardılar" dedi.

"DESTEK GELİRSE ÜLKENİN GURURU OLURLAR"

Öğrencisi Mehmet Karaaslan'ın yüksek atlama minderinin pahalı olduğu için çıkma lastikler ve eski yataklardan oluşturdukları alanda yüksek atlama antrenmanı yaparak Türkiye şampiyonu, İsmail Yıldız'ın standartlara uygun olmayan toprakta antrenman yaparak uzun atlamada Türkiye 5.'si, Fahri Yıldırım'ın bayrak yarışında Türkiye 3.'sü ve Camuka Böke Yeşiltaş'ın ise 1000 metrede Türkiye 5.'si olduğunu; toplamda ise Türkiye'deki tüm okulları geride bırakarak şampiyon olduklarını belirten Yeşiltaş, "Bu çocuklar, hiçbir imkanları olmadığı halde bu başarıları elde ettiler. Haftada 6-7 gün hiç şikâyet etmeden antrenman yaptılar. Biraz destek gelirse ülkenin gururu olurlar. Yurtdışından devşirme sporcu getirmek yerine bu çocuklarımıza destek olunmasını istiyoruz. Atletizm Federasyonu, Gençlik Spor İl Müdürlüğü, Belediye başta olmak üzere kamu kurumlarının ve kentimizdeki sanayicilerimizin desteğini bekliyoruz. Çocuklarımızın tek isteği uygun koşullarda spor yapabilmek" diye konuştu.

TESİS VE EKİPMAN

179 öğrencisi bulunan küçük bir ortaokuldan Türkiye şampiyonları çıkarmanın kendilerine gurur verdiğini belirten Okul Müdürü Mehmet Yücel Ersoy ise, "Sadık hocamız belki de Türkiye'de işini en iyi yapan öğretmenlerden birisi. Fazla mesai yaparak, hafta sonu, yaz, kış demeden çocuklarla ilgileniyor. Nüfusu 3 bin civarında olan ve 179 öğrencisi bulunan Taytan'dan şampiyonlar çıkardı. Bu çocuklara gerekli tesis ve ekipman sağlansa bizim olimpiyatlarda gururumuz olacak potansiyele sahipler. Biz onları desteklemeyi sürdüreceğiz. Tüm yetkili kurumlardan ve iş dünyasından da bu başarılı gençlere sahip çıkmalarını istiyoruz" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.