Dolar 32,3199
%0.21
Euro 35,0680
%-0.15
Altın 2.309,690
%1.41
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Köşger'den koronavirüs denetimi

Köşger'den koronavirüs denetimi

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, iş yerlerinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) denetlemesi yaptı. Köşger, pandemi denetiminde maske takmayan bir vatandaşı uyarırken, bir diğer vatandaşın “Maske takınca oksijen alamıyoruz, maskeyi sadece toplu alanlarda takalım” ifadelerine “Maske benden size, sizden de bana zerreciğin bulaşmasını engelliyor” yanıtını verdi.

  • Ege Postası
  • 23.09.2020 - 16:58

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İl Sağlık Müdürü Mehmet Burak Öztop ve İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın ile beraber Konak ilçesinde bulunan Alsancak semtinde koronavirüs denetimi yaptı.

Maske, sosyal mesafe ve hijyen kuralları konusunda vatandaşlara uyarılarda bulunan Vali Köşger, kurallara uymadığını tespit ettiği bir iş yerine ceza uygulanması talimatı verdi.

Köşger, denetlemenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, pandemiye karşı en önemli üç tedbirin maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uymak olduğunu hatırlattı. 

İzmir'de kent genelinde denetimlerin aralıksız devam ettiğini belirten Vali Köşger, "Buradaki sokaklar İzmir'in en hareketli sokakları. Şu an pandemi ile ilgili yaptığımız denetimlerde çok vahim bir sıkıntı yok. Geçen haftaya göre daha iyi durumdayız. Denetimler sıklaştıkça, vatandaşlarımız kurallara daha çok riayet ettikçe bu durum daha da iyileşecek." dedi.

Kurallara uymayanlara cezai işlem uygulandığını dile getiren Vali Köşger, şöyle konuştu:

"Şu an pandemiyle ilgili yaptığımız denetimlerde çok vahim bir sıkıntı yok. Genelde vatandaşımız riayet ediyor. Etmeyenlere de tutanak tutturduk. Bundan sonra daha da keskin cezalar gelecek ve bunlar da tahsil edilecek. Bundan sonra cezalar trafik para cezaları gibi kamuyla yapılan işlemelerde bu cezaları ödemeden hiçbir işlem yapamayacağınız hale geliyor şu anda. Caydırıcı olması anlamında da bu önemliydi." 

İzmir'de korona virüs kaynaklı ölümlerin yüzde 76'nın 65 yaş üzeri vatandaşların oluşturduğunu söyleyen Vali Köşger, “65 yaş üstü vatandaşlarımız virüs karşısında daha kırılgan. O yüzden onların kendi sağlıklarına daha büyük önem göstermesi lazım. Biz de onları uyarıyoruz. Biraz evvel 65 yaş üstü bir vatandaşımız maskesiz dolaşıyordu onu uyardım. Biraz üzüldü ama her şey kendi sağlığı için" dedi.

"İzmir en kötü 15 il arasında değil" 

Sağlık çalışanlarının gece gündüz demeden özveriyle çalıştığına dikkati çeken Vali Köşger, sözlerini şöyle tamamladı:

"Öncelikle vatandaşımızı hastaneye muhtaç etmemiz lazım. Bulaşmayı önlemek için tedbirler uygulamamız lazım. Ancak enfekte olmuş hastalarımızla ilgili de hekimlerimiz, sağlık çalışanlarımız tüm kadrosuyla hastanelerimiz, İl Sağlık Müdürlüğümüz sefer olmuş bir vaziyette. Gereken neyse yapmaya çalışıyorlar. İlaç konusunda, hastane, yatak doluluk vesaire konusunda hiçbir sıkıntı yok. İzmir en kötü 15 il arasında değil. En iyi 10 il arasında değiliz ama geçen haftaya göre de son üç gündür gelen rakamlar 3'te bir oranında düştü."

Vali ve vatandaş arasında maske diyaloğu

Vali Köşger, Ali Çetinkaya Bulvarı üzerinde yürüyen yaşlı bir vatandaşın maskesiz dolaştığını görünce “Maskenin kolda durması faydasız. Hanımefendinin kimlik numarasını alalım. Maskeyi takın” uyarısı yaptı. O sırada yaşlı vatandaşın yanında bulunan eşi de eşinin emekli matematik öğretmeni olduğunu söyleyerek az önce eczaneden çıktığını ve maskesini orada çıkarmak zorunda kaldığını ifade etti. Daha sonra ise Vali Köşger bir taksi durağında denetim yaptığı esnada kimya mühendisi olduğunu söyleyen bir vatandaş yaklaşarak “Maskeyi takınca oksijen alamıyoruz. Aldığımız nefesi tekrar maskeye veriyoruz. Virüs maskenin yanlarında girmiyor m? Toplu taşımada bunu takalım ama 24 saat bunu takınca nefes alamıyoruz” dedi. Vali Yavuz Selim Köşger de “Şu anda virüse karşı alabileceğimiz üç tedbir var. Maske takmak, mesafeyi korumak ve hijyene dikkat etmek. Virüs daha çok damlacık yoluyla bulaştığı için daha maske takmak önemli. Maske benden size, sizden de bana zerreceğin bulaşmasını engelliyor” şeklinde cevap verdi. (AA-İHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.