Dolar 32,5679
%0.09
Euro 34,8967
%0.2
Altın 2.426,430
%0.13
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
KOSBİ İEF'te görücüye çıkacak

KOSBİ İEF'te görücüye çıkacak

İzmir'in en büyük organize sanayi bölgelerinden birisi olan Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ), 18-27 Ağustos tarihleri arasında "İnovasyon-Enerji" temasıyla gerçekleşecek olan 86. İzmir Enternasyonal Fuarı'nda enerji yatırımlarıyla yer almaya hazırlanıyor.

  • Ege Postası
  • 13.08.2017 - 11:34

İzmir Enternasyonal Fuarı'nın Cumhuriyet'in ilk yıllarından bu yana hem İzmir hem de ülke ekonomisi adına çok önemli bir organizasyon olduğunu belirten KOSBİ Bölge Müdürü Cüneyt Öztürk, "Geçtiğimiz yıl inovasyon temasıyla düzenlenen İEF, bu yıl inovasyon ve enerji temalarını bir araya getirerek düzenleniyor. İnovasyonun yanında enerji temasının yer almasını çok anlamlı buluyoruz.

Geçtiğimiz yıl inovasyon temasıyla bağlantılı olarak bölgemizde gerçekleşen Ar-Ge çalışmalarını tanıtmıştık. Bu yıl da EBSO çatısı altında katılacağımız İEF'de bölgemizin enerji konusunda attığı adımları anlatmayı hedefliyoruz" dedi. KOSBİ yönetimi olarak bölgede her türlü inovasyon çalışmasını desteklediklerini, fakat bu yatırımları hayata geçirirken enerji verimliliğini ön planda tuttuklarını belirten Öztürk, şunları söyledi:

"Sanayicilerimizin her zaman yenilikleri takip etmelerini ve yeni teknolojilere yatırım yapmalarını destekliyoruz. Fakat bu yatırımlar yapılırken enerji verimliliği ve çevre duyarlılığına da önem verilmesini istiyoruz. Biz de bölge yönetimi olarak bu konuda adımlar attık ve bölgemizde Otomatik Sayaç Okuma Sistemi'ni hayata geçirdik. Bu sistemle Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 2015 yılı Verimlilik Proje Ödülleri'nde kamu kuruluşları arasında Türkiye birinciliği ile ödüllendirildik. Ayrıca 8 bin metrekarelik alan üzerine kurduğumuz güneş enerjisi santralimiz sayesinde bölgemizde yer alan arıtma tesisinin elektrik ihtiyacının dörtte biri karşılanıyor ve yılda 700 ton karbon salınımının önüne geçiyoruz" diye konuştu. KOSBİ Yönetimi olarak çevreci yatırımlarını büyük bir titizlik içerisinde sürdürdüklerini belirten Öztürk, "KOSBİ Arıtma Tesisi'nde kullanılan manyetik yataklı blower teknolojisiyle ciddi miktarda enerji tasarrufu sağlıyoruz. Yine arıtma tesisimiz içerisinde solar çamur kurutma tesisi kurma çalışmalarımız da tüm hızıyla sürüyor. Enerji yönetim birimimiz de katılımcı firmalarımıza proseslerinde enerjiyi verimli kullanılmaları için önemli hizmetler veriyor ve bu hizmetleri de sürdürmeye kararlıyız. Fuar ziyaretçilerini KOSBİ'nin bu yatırımları hakkında bilgi almak için İEF'deki standımıza bekliyoruz." (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.