Dolar 32,3654
%0.15
Euro 34,9546
%-0.32
Altın 2.325,560
%0.22
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
KOSBİ’de tapu sevinci

KOSBİ’de tapu sevinci

Sahip olduğu 520 sanayi tesisiyle İzmir’in en büyük organize sanayi bölgeleri arasında yer alan Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’nde (KOSBİ) sanayiciler, yeni parselasyon çalışmalarında tapu dağıtım aşamasına gelinmesinin sevinci yaşanıyor.

  • Ege Postası
  • 23.07.2017 - 09:57

KOSBİ’de İzmir Valisi Erol Ayyıldız’ın başkanlığında gerçekleştirilen Temmuz ayı Müteşebbis Heyet Toplantısı’ndan, sanayicilere tapu müjdesi çıktı. Uzun zamandır devam eden parselasyon çalışmalarında gelinen son noktanın değerlendirildiği toplantıda, kamuoyunda “Üretim teşvik paketiö adıyla bilinen “Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" kapsamında bölgeyi ilgilendiren konular hakkında da bilgi verildi.

263 YENİ PARSEL TAPULANDI

Yeni parselasyon çalışmalarında sona geldiklerini ve bu kapsamda 263 sanayi parseli ve hizmet destek alanına tapularının verildiğini belirten KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk, “1. Etap parselasyon uygulamamız, tapu tescil süreçlerinin tamamlanması için Kemalpaşa Tapu Müdürlüğü’ne teslim edildi. 1’inci Etap içerisinde kalan parsellere ait tapuların dağıtımına kısa bir süre sonra başlanacak. 2’nci Etap parselasyon uygulaması ise son değişikliler ile ilgili düzeltmeler tamamlandıktan sonra tescil sürecinin başlatılması için bakanlığımıza iletildi. KOSBİ ailesinin büyüyecek olmasının heyecanı içerisindeyiz" dedi. Yeni parselasyon çalışmalarının bölgedeki istihdamı da ikiye katlayacağını sözlerine ekleyen Porsuk, “Tüm parseller kullanıma girdiğinde bölgemizde tesis sayısı 900’e, istihdam ise 50 bin seviyesine ulaşacak. İzmir ve ülke ekonomisine bu kadar büyük katkısı olacak bir işe imza attığımız için mutluyuz" diye konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.