Dolar 32,5225
%-0.05
Euro 34,9729
%0.41
Altın 2.435,830
%0.52
Bist-100 9.775,00
%0.54

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Koronavirüs salgını Tüm Bel-Sen'lileri durduramadı!

Koronavirüs salgını Tüm Bel-Sen'lileri durduramadı!

Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası(TÜM-BEL-SEN) resmi internet sitesinden belediye personelinin yüzünü güldürecek bildiri yayınladı. Bu bildiriyle birlikte 2020 Toplu İş Sözleşme(TİS) teklifinin kabul edildiği ifade edildi.

  • Ege Postası
  • 01.04.2020 - 12:18

EGEPOSTASI - Ölüm oranlarının günden güne artmaya devam ettiği koronavirüs salgını nedeniyle 2020 TİS için sandık başına gidemeyen TÜM-BEL-SEN’liler, yaşanan olağanüstü duruma rağmen haklarını alabildiklerini duyuran ve TÜM-BEL-SEN’li belediye çalışanlarının yüzünü güldüren 2020 TİS kararlarını açıkladı.

Yayınlanan bildiriye göre 100’den fazla işyeri temsilcileri ve aktivistlerle görüş toplama yoluna gidildiği; bu doğrultuda 2020 yılı Toplu İş Sözleşmesi teklifinin imzalanması yönünde karar alındığı müjdelendi

İşte bildirinin tamamı:

"Değerli emekçiler,

Sizlerin de bildiği üzere, 2020 yılı Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin ardından ulaşılan teklifi sizlere daha önce duyurmuştuk. Ancak sendika olarak “Söz, yetki, karar emekçilerde” anlayışıyla hareket ettiğimiz için bu teklifin kabul edilip edilmemesi kararını sizlerin oyuna sunma kararı almıştık.

Salgın nedeniyle, geçen yılki gibi sandık kuramadığımız ve herhangi bir toplantı düzenleyemediğimiz şartlara rağmen, 100’den fazla işyeri temsilcimiz ve aktivistlerimizle iş yerlerinden görüş toplama yoluna gittik. İşyeri temsilcilerimizin ulaşmadığı emekçi kalmaması için bu yöntemi sms yoluyla sizlere duyurarak mümkün olan en fazla sayıda kişiye ulaştık.

Gelen görüşler doğrultusunda İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ESHOT’taki daire başkanlıklarının tamamı, İZSU’da ise birkaç daire başkanlığı hariç kalanların tamamı büyük oranda sözleşmenin imzalanması yönünde görüş bildirdi. Olağanüstü bir dönemde olmamıza rağmen kazanımların elde edildiği bu teklifi dahi emekçilerin oyuna sunduğumuz için, yüzlerce emekçiden gelen teşekkürü de göz önünde bulundurarak teklifi kabul edip imzalama kararı aldık. Emekçilerin bilgisine sunulur.

Sözleşme kazanımlarımız için:

• Sosyal denge tazminatı ödentisi aylık net 1.600 TL’den 1.750 TL’ye yükseltilecek. 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda 750 TL, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda 750 TL ve Kurban Bayramı’nda 1.000 TL olarak verilen ikramiyelerin yanı sıra her yıl Aralık ayında 750 TL yakacak yardımı yapılacak. Bu durum, maaş haricinde aylık ortalama 2.020 TL’lik bir ek ödemeye karşılık gelmektedir.

• Yemekhane hizmetinin bulunmadığı ilçelerde, bu hizmeti veren diğer kamu kurumlarıyla işbirliği yapılarak, personelin yemek hizmeti almasını sağlayacak bir çalışma yapılacak. Yemekhanesi bulunmayan hizmet binalarına yemekhane açılmasına yönelik çalışmalar bir an önce tamamlanacak.

• Sosyal tesis talebimizle ilgili olarak, Dikili ilçesinde bir alana dair yer tahsisi yapılan sosyal tesis çalışmaları yıl içinde tamamlanacak.

• Zabıta çalışma düzeni, haftada 2 gün tatil olacak şekilde tekrar düzenlenecek. Konuyla ilgili çalışmayı sendika ve işveren birlikte yapacak.

• Görev başında hayatını kaybeden personelin 1. derece yakınının işe alınması için öncelik sağlanacak.

• Talep eden her kadın personelin ayda 1 gün mensturasyon izni kullanabilmesi için kolaylık sağlanacak.

• Eşi doğum yapan babaların devlet tarafından tanınan 10 gün doğum iznine ek olarak belediye tarafından da 5 gün ücretli izin hakkı sağlanacak.

• Kreş ve çocuk bakım evi açılması konusunda İZELMAN’ın yeni noktalarda personelin faydalanabileceği nitelikli kreş çalışmaları devam edecek.

• İZSU, ESHOT ana hizmet binalarında bir sendika odası tahsisi için gerekli çalışmalar yürütülecek.

• Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavının açılması için, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yapacağı yönetmelik değişikliği sonuçlandıktan sonra konu tekrar değerlendirilecek.

• Harcırah Kanunu’ndan faydalanamayan personel, bireysel dilekçe verme yoluyla başvurarak talepte bulunabilecek."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.