Dolar 32,5610
%0.15
Euro 34,9009
%0.68
Altın 2.432,800
%0
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Korona virüsünden korunmak için türbe yalıyorlar!

Korona virüsünden korunmak için türbe yalıyorlar!

Dünyaya diz çöktüren koronavirüs salgınıyla ilgili pek çok ülkeden haberler geliyor. Virüs yüzünden dünya genelinde hayatını kaybedenlerin sayısı üç bini aştı. Ölümlerin büyük bölümü, virüsün ortaya çıktığı Çin'de olsa da İran'dan gelen görüntüler halkın virüs hakkında bilgi sahibi olmadığını gözler önüne seriyor. Sosyal medyada yayılan görüntüler ise şoke eden cinsten.

  • Ege Postası
  • 02.03.2020 - 16:36

3 binden fazla kişinin yaşamını yitirdiği koronavirüs nedeniyle ölümlerin büyük bölümü Çin'de de olsa, İran'dan gelen haberler dünyayı endişeye sürüklüyor. Güney Kore'de ise bugün inanılmaz görüntüler televizyonlardan canlı yayınlandı.

Avrupa'dan gelen haberler de dünyayı paniğe sevk edecek cinsten. Otomobil devi BMW'nin sözcüsü, Münih'teki bir çalışanlarında koronavirüs tespit edildiğini bildirdi. BMW Araştırma ve Geliştirme Merkezi'nde 150 kişi, koronavirüslü çalışanla temasları olduğu gerekçesiyle iki hafta süreyle karantinaya alındı.

Öte yandan İran Sağlık Bakanlığı, dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında 1501 kişinin enfekte olduğunu ve 66 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. İran Sağlık Bakanı Said Nemeki, yaptığı yazılı açıklamada, koronavirüsünü yenmek amacıyla milletçe seferberlik başlatacaklarını ve 2 gün içinde 300 bin ekip oluşturarak evlerde sağlık taramasına başlayacaklarını ifade etmişti.

Kovid-19 salgınıyla mücadele için sünnet, düğün ve benzeri merasimlerin düzenlenmemesi çağrısında bulunan Nemeki, ayrıca cami cemaatlerinin de en aza inmesi gerektiğini, geçen hafta cuma namazlarının bu nedenle kılınamadığını belirtmişti.

Ancak sosyal medyada yayılan görüntüler, bu çağrıların aksinin yapıldığını gözler önüne seriyor. Türbelerin demirleri ve korkulukları yalayarak şifa bulmayı umut edem İranlıların görüntüsü sosyal medyayı salladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.