Dolar 32,3752
%0.18
Euro 34,9699
%-0.27
Altın 2.325,650
%0.23
Bist-100 9,08
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kordon esnafından elektrik kesintisi isyanı!

Kordon esnafından elektrik kesintisi isyanı!

Koronavirüs salgını nedeniyle kepenk indiren ticari işletmelerin elektrikleri kesmesi tepkilere neden oldu. Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, “EPDK’nın kararına işlemleri dayandıran şirket kapalı ve faaliyet göstermeyen ticari işletmelerin elektriğini kesiyor. Sorduğunuzda ‘uygulama sadece konutlar için’ diyorlar. Böyle mantık olur m? Ayıptır” dedi.

  • Ege Postası
  • 15.04.2020 - 11:56

Koronavirüs salgınının ardından Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) elektrik ve doğalgaz için yaptığı kesilmeyecek açıklamasına rağmen İzmir’de birçok yerde kapalı olan işletmelere işlem yapıldı. Konak, Tarihi Kemeraltı Çarşısı, Kıbrıs Şehitleri, Alsancak Kordon Bölgesi’nde salgın nedeniyle kepenk indiren ticari işletmelerin kapısına gelen Gediz Elektrik yetkilileri elektrikleri kesti.  İşletmecilerin uyarılarını dinlemeyen şirketin çalışmalarını sürdüreceği belirtildi.

İşlemlere tepki gösteren Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, EPDK’nın kararının uygulanmadığını söyledi. Konutlar ve yerleşim yerleri için yapılan ve diğer ayların ortalamasının alındığı “Kıyasen Fatura Düzenlemesi” konusunun kendilerini ilgilendirmediğini anlatan Şanlı, “Salgın nedeniyle işletmeler kapattı. Zaten İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi var. İzmir’in en gözde mekanlarının bulunduğu Kordon’da işlerin yapılacağı zaman olan hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. Tüm işletmelerimiz kapılarına kilit vurdu. Bizler de süreci yakından takip ediyoruz. Esnafımız kredi talebinde bulunuyor, mülk sahibinden kira almaması için rica ediyor. Çalışanların maaşları, emeklerinin karşılığını kötü günde de vermek zorundasınız.  Tüm bunlarla uğraşırken dolaplarında bozulacak ürünleri, yağı, peyniri, eti, malzemesi olanların elektrikleri kesiliyor. Ayıptır, yazıktır, günahtır” dedi.

Elektrikleri kesmeye gelen servis görevlilerine “neden yapıyorsunuz” diye sorduklarında “ticari işletmeler için böyle bir karar yok” cevabı aldıklarını anlatan Başkan Şanlı, “Ortada bir karmaşa var, Market, manav ve açık olan birçok ticari işletme faaliyet gösteriyorsa oraya elektrik faturasını gönderin. Ama restoran, cafeler ve yemek üretim yerleri zaten kapalı. Biz kendi alanımızdan sorumluyuz. Kordon’da, Alsancak bölgesinde elektrikleri kesin Gediz A.Ş’yi yetkili mercilere şikayet ediyoruz. Konuyu milletvekillerimiz ve sayın valimiz ile görüşeceğiz” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.