Dolar 32,5831
%0.33
Euro 34,8031
%0.2
Altın 2.512,900
%1.14
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konya'da define merakı faciayla sonuçlandı: 4 ölü, 2 yaralı

Konya'da define merakı faciayla sonuçlandı: 4 ölü, 2 yaralı

Konya’nın Karapınar ilçesine bağlı Hotamış beldesinde define aranan bir evde yaşanan patlamada 4 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi de yaralandı. Dün gece Hotamış beldesinde meydana gelen olay şöyle gerçekleşti. Patlamanın olduğu evin...

  • Ege Postası
  • 19.04.2013 - 12:03
Konya’nın Karapınar ilçesine bağlı Hotamış beldesinde define aranan bir evde yaşanan patlamada 4 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi de yaralandı.

Dün gece Hotamış beldesinde meydana gelen olay şöyle gerçekleşti. Patlamanın olduğu evin sahibi Mehmet Yemiş, bir grup arkadaşı ile birlikte yaklaşık bir ay önce evin mutfak kısmında define bulmak amacıyla kazı çalışması başlattı. 11 metre derine kadar inen Yemiş, defineye ulaşamadı. Kazıya devam edebilmek ve sert zemini daha kolay geçebilmek için kimyasal bir sıvı kullanmaya karar veren Yemiş sıvının ateş alıp almadığını anlamak için önce küçük bir kapta deneme yaptı. Küçük kaptaki sıvının ateş alması ve kıvılcımların büyük kaptaki sıvıya sıçraması sonrası evde önce büyük bir yangın çıktı ardından patlama meyda geldi. Patlama sonrasında olay yerine Hotamış ve Karapınar itfaiye ekipleri intikal ederek yangına müdahale etti. Yangının söndürülmesiyle birlikte evde yapılan çalışmada Mehmet Yemiş ve 10 yaşındaki kızı Dönay Yemiş, Cengiz Akan (33) ve İskender Gümüşsoy (37)’un hayatını kaybettiği belirlendi. Patlamada yaralanan Ayşegül Yemiş (16) ve Yavuz Sözen'in (33) ise hastaneye kaldırıldı.

Olayda hayatını kaybeden Dönay Yemiş’in evde çalışma yapan babasına su getirdiği sırada patlamanın yaşanmasıyla yaşamını yitirdiği belirlendi. Yaralılardan Ayşenur Yemiş’in ise evde çalışma yapanlara çay getirmek için eve yaklaştığı sırada patlamanın meydana geldiği bu nedenle olaydan yaralı olarak kurtulduğu öğrenildi. Vücudunda yanıklar olan Ayşenur Yemiş'in Karapınar Devlet Hastanesi’nde tedavisinin devam ettiği hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.

Define aramalarında yer alan ve patlamada yaralanan Yavuz Sözen’in ise Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yoğum bakımdaki tedavisi sürüyor. Define arama çalışmalarında yer alan Bayram T. isimli vatandaş ise göz altına alındı.

Yangının söndürülmesinin ardından cumhuriyet savcısı gözetiminde yapılan incelemede define aramak amacıyla evin zemininde derin bir çukur kazıldığı tespit edildi. Patlamanın, define araması sırasında kullanılan patlayıcıya sigara izmariti düşmesi ile meydana geldiği tahmin ediliyor.

Hotamış beldesi Belediye Başkanı Mehmet Özüdoğru, evin zemininde kazı çalışması yaparken yaşanan patlamada hayatını kaybedenlerin tanınmayacak durumda olduğunu ve cenazelerinin Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldığını belirtti. Özüdoğru, hayatını kaybedenlerin cenazelerinin ne zaman defnedileceğinin ise henüz netleşmediğini ifade etti.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.