Dolar 32,3654
%0.15
Euro 34,9546
%-0.32
Altın 2.325,560
%0.22
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kongreye saatler kala skandal iddia

Kongreye saatler kala skandal iddia

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) kongrelerinin final haftasında son ilçe kongresi yarın Çiğli’de yapılacak. Paşakule Düğün Salonu’nda gerçekleşecek son kongre öncesi kulislere düşen bir iddia ortalığı karıştırdı. İddiaya göre beyaz listeyi destekleyenler mavi listeyi destekleyenlere ‘Oylarınızı bize verin. Mavi listeyi destekleyenler, sizden diğer oy pusulasını isterse, biz size kaşeli liste ayarlarız’ dedi.

  • Ege Postası
  • 16.12.2017 - 10:54

EGEPOSTASI-Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) son ilçe kongresi olan Çiğli Kongresi öncesi, beyaz listeyi destekleyen bazı kişilerin mavi listede olan delegelere ‘Seçimde bize oy verin. Biz size kaşeli liste ayarlarız’ dediği iddiaları gündeme bomba gibi düştü.

İddiaya göre beyaz listeden bazı kişilerin mavi listede olan delegelere ‘beyaz listeye oy verin, mavi listeyi destekleyenler sizden diğer oy pusulasını isterlerse biz size seçim kurulu kaşeli mavi liste veririz’ dediği şeklindeki iddiayla çalkalanıyor. Sürece tepki gösteren partili delegelerin ise yarın gerçekleşmesi beklenen kongrenin sert geçeceğini belirterek,  yöneticilerden yeni bir ‘Ataşehir krizi’ yaşanmasının önüne geçilmesi için harekete geçip önlem almalarını istediği öğrenildi.

CHP Çiğli örgütünü karıştıran iddia, mahalle delegelerinin belirlenmesi sürecinde yine Çiğli’de meydana gelen sahte oy kullanılması sürecini akıllara getirdi.

ATAŞEHİR MAHALLE DELEGE SEÇİMLERİNDE DE SAHTE OY İDDİASI GÜNDEME GELMİŞTİ

Çiğli’deki 56 delegenin belirleneceği en önemli mahallerden biri olan Ataşehir Mahalle delege seçimlerinde seçimleri 4 oy farkla muhalif delegeler kazanmıştı. Ancak seçimde sahte oy kullanıldığı yönündeki iddialar nedeniyle konu yargıya taşınmıştı.

Sahtecilik yapıldığını iddia eden kişiler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunan Ercan Ulusoy, Mustafa Avdan, Süleyman Karadağ, Ehsan Çam dilekçenin şüpheli kısmına ‘faili meçhul’ diye yazmış ve şu açıklamayı yapmıştı:

“Delege seçimleri gayet sakin, barışçıl ve şeffaf bir ortamda gerçekleştirilmiştir. CHP İzmir İl Sekreteri Birgül Değirmenci ve İlçe Yöneticisi Binali Öztürk denetiminde gerçekleştirilen ve 3 il yöneticisinin tutanak altına aldığı seçimlere şaibe karıştırılmaya ve hakkımız gasp edilmeye çalışılmakta. Hayatını kaybetmiş bir partili ve seçim günü İzmir’de bulunmayan iki üye adına oy kullandırıldığı iddia edilmektedir. Beyaz listeden aday olmuş ve alnımızın akıyla seçilmiş olan bizler bu sahteciliğin hiçbir tarafında bulunmadığımızı beyan ediyoruz. Gerçekten böyle bir suç işlenmişse faillerinin ortaya çıkarılması ve cezalandırılmasını talep ediyoruz.”

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.