Dolar 32,5487
%0.03
Euro 35,0081
%0.52
Altın 2.426,200
%0.12
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kongreye 2 kala flaş gelişme: O isim de çekildi

Kongreye 2 kala flaş gelişme: O isim de çekildi

CHP İzmir İl Kongresi'ne doğru bir flaş gelişme daha yaşandı. 3 Ocak'ta adaylığını açıklayan CHP PM eski Üyesi Hüseyin Saygılı akşam saatlerinde yazılı açıklamayla adaylıktan çekildiğini duyurdu. Saygılı açıklamasında Kılıçdaroğlu'nun İzmir İl Kongresi'ne ilişkin görüşlerine dikkat çekti. Kongreye 2 kala flaş gelişme

  • Ege Postası
  • 05.01.2018 - 16:25

EGEPOSTASI- CHP İzmir İl Kongresi'ne doğru bir flaş gelişme daha yaşandı. 3 Ocak'ta adaylığını açıklayan CHP PM eski Üyesi Hüseyin Saygılı akşam saatlerinde yazılı açıklamayla adaylıktan çekildiğini duyurdu.

Saygılı, 7 Ocak'taki kongre öncesi adaylıktan çekilen ikinci isim oldu. İl eski Başkanı Kemal Karataş da adaylığını açıkladıktan iki gün sonra yarıştan çekilmişti. Böylece Saygılı’nın kararı sonrası Pazar günü Celal Atik Spor Salonu’nda yapılacak kongrede aday sayısı 5’e düşerken, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun desteklediği Deniz Yücel, Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü, İl Yöneticisi Aytül Tokgözlü, partililer Hasan Nebi ile Canan Tapkan il başkanı olabilmek için yarışacak. 

Saygılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"Sevgili CHP’li Arkadaşlarım,

Önümüzde çok önemli seçim süreçleri bizleri bekliyor. Her birimizin partimizi bu zorlu sınavlardan başarıyla çıkarmak gibi bir sorumluluğu bulunmaktadır. 

Genel Başkanımızın kongre süreçlerine ilişkin verdiği mesajları hepimiz takip ediyoruz. Sn. Kılıçdarğlu'nun mesajlarını hep birlikte dikkate almak durumunda olduğumuzu düşünüyorum.

Kendisi İzmir il kongresine ilişkin görüşlerini uzlaşı adayı olması şeklinde açıklamıştır. Bugün başta belediyelerimiz olmak üzere tüm değerlerimiz AKP tarafından tehdit edilmekte. İşte bunun için birlik ve beraberlik herzamankinden daha önemlidir.

Bunun için, bir parti emekçisi olarak kongre sürecinde, Genel Başkanımın görüşleri doğrultusunda hareket ederek İl Başkanlığı için adaylıktan çekilme kararı almış bulunmaktayım.

Bugüne kadar kongre sürecine katkıda bulunmak için örgütlerimizi dolaşarak, delegelerimizle, partili arkadaşlarımla ve sivil toplum örgütleriyle süreci değerlendirmeye çalıştım. İl Başkan adayı olarak bana bu süreçte destek veren arkadaşlarıma, imza veren delegelerimize, tüm yoldaşlarıma çok teşekkür ediyorum.

Pazar günü yapılacak kongremizin barış içinde geçmesini diliyorum. Seçilecek İl Başkanımızı, yönetim kurulu üyelerimizi,il disiplin kurulu üyelerimizi ve kurultay delegelerimizi şimdiden kutluyor başarılar diliyorum. 

Bundan sonra da CHP’li bir nefer olarak hiç bir beklenti olmaksızın partime ve ülkeme hizmet etmeye devam edeceğimden hiç kimsenin kuşkusu olmasın."

Saygılarımla

Hüseyin Saygılı

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.