Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kongrede konuşsaydı, delegelere böyle seslenecekti

Kongrede konuşsaydı, delegelere böyle seslenecekti

CHP'nin gergin Karşıyaka kongresinde muhalefetin adayı Serdar Koç, tansiyonun yükseldiği salonda, konuşmasını yapmadı. Koç'un o yapmadığı konuşmada birbirinden ilginç vaatler yer alıyordu. Kongrede konuşsaydı, delegelere böyle seslenecekti

  • Ege Postası
  • 22.12.2017 - 16:15

EGEPOSTASI - CHP'nin gergin Karşıyaka İlçe Kongresi'nde, kürsüden sadece tek cümleyle delegelere seslenen, muhalefetin adayı Serdar Koç'un, konuşma metni ortaya çıktı. 

Belediye Eski Başkanı Cihan Türsen'in yaptığı sert muhalif konuşma nedeniyle havası elektriklenen 10 Aralık'taki kongrede, Uğur Yıldırım ile rakibi Serdar Koç, birlik ve beraberlik mesajı vermişti. Yıldırım ve Koç, yine aldıkları ortak kararla, uzun uzun konuşma yapmamış, birer cümleyle düşüncelerini özetlemekle yetinmişti. Kongrede zafer Uğur Yıldırım'ın olmuştu. Serdar Koç, o kongrede konuşsaydı, delegelere aşağıdaki cümlelerle seslenecekti. İşte Koç'un konuşma metni: 

"CHP Karşıyaka örgütünün saygıdeğer üyeleri tam bağımsız türkiye idealesine kendisi bağlamış devrimci ve yurt sever yoldaşlarım benim yaşam öyküm aslında sizlerin yşam öyküsüdür doğunun en batısı, batının en doğusunda yer alan şehrimiz İzmir'e ve onun buçuklu ilçesi Karşıyaka'ya yerleşen binlerce emekçinin, yurtseverin, devrimcinin, ekmeğini taştan çıkartan ne ezen ne ezilen insanca hakça bir düzen peşinde koşan solcuların yaşam öyküsüdür.

And içiyorum ilçe başkanı olarak çocuklarımız, torunlarımız uygar dünyanın parçası olabilsinler diye elimden gelenin en iyisini yapacağım. Birlikte mücadele vereceğiz. 13 bini aşan Karşıyaka üyemizle bir olacağız, beraber olacağız.

Türkiye laiktir, laik kalacak. Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın devrim, yaşasın emeğin iktidarı. Ben 55 yıllık CHP'li, 25 yıllık kayıtlı üyeyim. Bizim yolumuz dönen dönsün ben dönezem yolumdan diye haykıran Pir Sultan Abdal yoludur, bizim yolumuz 'ya istikalal, ya ölüm' diye Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yoludur. Bu yol Nazım'ın, Deniz'in, Mahir'in, Yusuf'un yoludur.

Selam olsun Deniz'e, Mahir'e, Yusuf'a. Adını anamadığım binlerce devrimciye selam olsun. Ne ezen ne ezilen insanca hakça bir düzen peşinde koşan Ecevit'e selam olsun, tam bağımsız Türkiye için şehit düşmüş yüzbinlere selam olsun.

Ülkeme baktığımda gördüğüm genel manzara vahimdir. Ülkemiz 1980 askeri darbesinden günümüze geçen süreçte uğradığı soykırımla çağdaş uygarlık düzeyinin çok gerisinde bırakıldı. Atatürk önderliğinde ulusal bağımsızlığını kazanan halkımızın ekonomik ve kültürel bağımsızlık mücadelesini bir tehlike olarak gören egemen güçler ve işbirlikçilerinin başlattıkları ekonomik ve kültürel sömürü bugünkü vahim tabloyu ortaya çıkardı.

'Sol'suz bırakılan ülke ahlaksızlığa peş keş çekildi. Ülkemizin içine düştüğü bu bataklıktan kurtarıcak tek güç CHP'dir 'Sol'dur 'Sol'.

CHP ülkenin ve halkın geleceğini korumak için daha dinamik, daha üretken siyaset yapmak zorundadır. Cumhuriyet Halk Partisi adı üzerinde Cumhuriyetin ve halkın partisidir. Parti içerisinde halkın, üyelerin iradesi üzerinde hiç bir güç yoktur.

CHP eğer iktidara gerçekten talipse parti içi demokraside ama, yanlız, fakat, lakin ile başlayan hiç bir cümleye yer verilmemelidir.

Parti üyesi herkes partideki her makama başkasından izin almaksızın aday olabilmelidir. Yakın, akraba, eş, dost, çalışma arkadaşı, ahbap çocuğu gibi nitelikler CHP'nin kapısından içeri sokulmamalıdır. Aday belirlenmesinin parti merkezinde kullanılmasının tüm dünyada ülkemizde katılımcı demokrasiyi sınırladığı ve partilerdeki merkezi holigarşik yapıları güçlendirdiği açıktır.

Aday belirleme yetkisinin temeli yerel örgütlere ve parti örgütleriyle yapılan yöntem ön seçimdir.CHP girilecek her seçimde adaylarını hakim denetiminde ve tüm üyelerinin katılacağı ön seçimle belirlemelidir.

Milletvekili milletin adayı, belediye başkan adayı halkın başkanı adayı olmalıdır. CHP üyeleri CHP'nin kurumsal kimliğini ön planda tutacak bilgi ve donanıma sahiptir.

Karşıyakalılara sözümdür CHP ilçe başkanı olarak ön seçim yapılabilmesi için vargücümüzle çalışacağız. Emperyalizmin Ortadoğu'da taşeronu olan bu kapitalistlerin kurduğu taşerona dayalı ekonomik modele son vermek CHP'nin boynunun borcudur. Taşeron demek sömürü, emek hırsızlığı, yok edilen iş güvenliğidir. Taşeron terör, işçi cinayetlerinin diğer adıdır. Örgütlü işçi heraketleri ve gerçek işçi sendikaları 'Sol' dünya görüşünün bel kemiğidir. İşçinin, emekçinin kanıyla lekelenen bu ikdardan Soma'nın, Ermenek'in, asansörün, hesabı sorulmalıdır. Karşıyaka CHP ilçe başkanı olarak her zaman emeğim emekçinin yanında olacağım. Emekçilerle omuz omuza taşerona karşı mücadele edeceğiz. Soruyorlar nasıl yapacaksınız diye. Nasıl mı yapacağı? Kadınlarımızla çalmadık kapı bırakmayacağız, gençlerimizle girmediğimiz yer bırakmayacağız. O sandığı mahalleye koyduğumuzda kadınlarımızın ve gençlerimizin nasıl arttığını göreceksiniz. Sandıktan çıkan koordinatörler nasıl çalışacaklar biliyorum, o sandıktan çıkan koordinatörler gençlerden ve kadınlarıdan oluşacak.

Nasıl mı yapacağız, Kadın kolları seçimini sadece kadınlarımız yapacak kimse müdahale edemeyecek, gençlik kolları seçimlerimizi sadece gençlerimiz yapacak kimse müdahale edemeyecek, danışma kurullarını üyelere açık yapacağız, aktif bir yönetim oluşturacağız.Tüzüğümüzde yer alan yedek yönetimin yüzde 50'sini aktif yaparak genel merkezimizden müseade alarak 24 yönetim kadrosu ile yapacağız.

Bütün komisyonları aktif hale getirip komisyonları aktif halde çalışacak 13 bini aşan üyemize ilçe başkanı hissiyatı vererek bütün üyelerimizle çalışacağız, Kişinin değil ilçenin aktif sosyal medyası ile yapacağız. Karşıyakamız'da 250.000 seçmene ulaşacağız. Ben örgütümün adayıyım, CHP'nin adayıyım. Bu yapacaklarımızla görün bakın seçimlere nasıl hazırlanacağız. Tüm ilçelerle bütün Türkiye'ye örnek olacağız. CHP'nin gücü birlikle olur. Önemli olan CHP'nin gücü ise gerisi tefarruattır. Var olsun örgütümüz, var olsun CHP. Listemizi sizlere emanet ediyorum, sevgiyle selamlıyorum."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.