Dolar 32,5816
%0.33
Euro 34,6622
%-0.2
Altın 2.527,090
%1.71
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kongrede 253 oy alan Yücel'e Oğuz'dan tepki: İktidar yolunda gereğini yap!

Kongrede 253 oy alan Yücel'e Oğuz'dan tepki: İktidar yolunda gereğini yap!

CHP İzmir İl Kongresi dün yapıldı. Çarşaf liste ile yapılan ve mevcut Başkan Deniz Yücel'in tek aday olarak girdiği seçimde,  655 delegeden 611'i oy kullanırken, sandıktan Yücel'e 253 oy çıktı. Kongrede yeterli imzayı toplayamadığı için aday olamayan İl eski Başkan Yardımcısı sonuca tepki gösterdi ve İl Başkanı Deniz Yücel’e ‘gereğini yap’ çağrısında bulundu. Öte yandan Oğuz, “ Kongrede aday olma hakkım elimden alınmasaydı, şu anda 400 oyla İzmir CHP’nin il başkanı ben idim” iddiasında bulundu. Kongrede 253 oy alan Yücel'e Oğuz'dan tepki

  • Ege Postası
  • 09.02.2020 - 12:11

EGEPOSTASI- CHP İzmir İl Başkanlığı 37. Olağan İl Kongresi'nde Deniz Yücel, il başkanlığına tekrar seçildi. Kültürpark Celal Atik Spor Salonu'nda düzenlenen kongrede tek aday olan Yücel, 611 delegenin 253'ünün oyunu alarak yeniden başkan oldu.

Öte yandan kongrede il başkan adaylığı için imza toplayan ancak yeterli imzayı bulamadığı için aday olamayan İl eski Başkan Yardımcısı Cüneyt Oğuz sosyal medyadan yeni bir açıklama yaptı.

Kongrede de sert bir açıklama yapan Oğuz, sosyla medyadan yaptığı açıklamada 611 delegeden 253’ünün oyunu alarak yeniden koltuğa oturan Yücel’e ‘gereğini yap’ çağrısında bulundu. Oğuz, “örgüt karşısında güvenini yitirmiştir ve biran önce iktidara yürüdüğümüz bu yolda gereğini yaparak hem örgütümüzün hem de İzmir’in önünü açmalıdır” dedi.

İŞTE OĞUZ’UN AÇIKLAMASI

"Değerli arkadaşlarım bugün (8 Şubat 2020) aday olma hakkım Denizli Milletvekili Sayın Gülizar Biçer tarafından biçilmeseydi, şu anda 400 oyla İzmir CHP’nin il başkanı ben idim. 400 oy ile seçimi kazanacağımı tüm çevreme söylemiştim. Sandıktan çıkan sonuç il başkanının meşruluğunu İzmir’de maalesef tartışmaya açmıştır. 611 kişinin oy kullandığı seçimde kendisine her türlü imkan sağlanan tüm örgüt başkanları ve belediye başkanları tarafından desteklendiği iddia edilen Deniz Yücel tek aday yapıldığı kongrede 253 oy almıştır yani kendisine 358 kişi oy vermeden salondan ayrılmıştır.

Bu durum, baskılara karşı İzmir’in onurlu şerefli il delegasyonunun haykırışıdır çığlığıdır. Adalet ne kadar yok edilmeye çalışılsa da karşısında onurlu insanların sandıktaki mesajlarında örgütümüzün adalete inanmışlığı ve adalet isteği açıktır.

Değerli başkanımız bu zeminde İzmir İl Örgütüne başkanlık yapma konusunda zaafiyete düşmüştür, örgüt karşısında güvenini yitirmiştir ve biran önce iktidara yürüdüğümüz bu yolda gereğini yaparak hem örgütümüzün hemde İzmir’in önünü açmalıdır."

NE OLMUŞTU'

Kogrede Deniz Yücel'e verilen 540 imza ile Cüneyt Oğuz'a verilen 75 imzanın içerisinde 30 delegenin imzasının mükerrer olduğu ortaya çıkmış. Divan başkanlığı 30 delegeyi divana çağırmıştı. 30 üyeden 27'si Deniz Yücel'i seçerken 3'ü Cüneyt Oğuz da imzalarının kalmasını istemişti. Bunun üzerine Cüneyt Oğuz gerekli 65 imzayı toplayamamış ve aday olamamıştı. Salonda bulunan bazı partililer duruma tepki göstermişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.