Dolar 32,5604
%0.04
Euro 34,8899
%0.07
Altın 2.428,950
%-0.05
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kongre takviminde değişiklik mi olacak'

Kongre takviminde değişiklik mi olacak'

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, kongre takviminde 10 Aralık Pazar günü yapılması gündeme gelen 10 ilçe kongresinin, bir kısmını daha önceki müsait tarihlere almak için çalışmalar yapıldığını söyledi. Kongre takviminde değişiklik mi olacak'

  • Ege Postası
  • 03.11.2017 - 10:52

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI – CHP İzmir İl Yönetimi, önceki gün yaptığı toplantıda ilçe kongreleri tarihlerini gündeme getirdi. 26 Kasım’da Konak ve Urla ile başlayacak olan kongre maratonunda Aralık ayının ikinci haftasının Pazar gününe 10 ilçenin kongre tarihinin denk gelmesi konusunun gündeme geldiğini belirten İl Başkanı Asuman Ali Güven, bu kongrelerin bir kısmının daha önceki tarihlerde uygun bir güne alınması için çalışma yapıldığını söyledi.

Egepostası’na konuşan Güven, 10 Aralık gününe kongre tarihi denk gelen Balçova, Bayraklı, Bergama, Beydağ, Buca, Çiğli, Foça, Gaziemir, Karşıyaka, Narlıdere ilçelerinde uygun olanların kongre tarihlerinin daha önceki günlere alınması için görüşmeler yapıldığını ifade ederek yaşanan yığılmaya çözüm üretileceğini dile getirdi. Güven, “Kongre tarihlerini yeniden değerlendiriyoruz. Gündeme getirilen tarihlerde çok yoğunluk oldu. Bir güne yığılma var. Onu üç parçaya bölmeye çalışıyoruz. 10 Aralık günü en kalabalık gün olarak görünüyor. Onun birkaç tanesini önceye almaya çalışıyoruz” dedi.

2 YIL KURALI ELİ KOLU BAĞLADI

2015 yılı ilçe kongre takviminde kongrelerini yapan ve bu dönemde aynı günü tercih eden ilçelerden Çiğli dışında tarihini bir önceki haftaya alma şansı olmayan ilçelerin nasıl bir tercih yapacakları ise merak ediliyor. Tüzüğe göre kongrelerini 2 yıllarını doldurmadan yapamayacak olan ilçelerin 2015 yılında ilçe kongreleri şu tarihlerde yapılmıştı: Balçova 6 Aralık, Bayraklı 6 Aralık, Bergama 6 Aralık, Beydağ 6 Aralık, Buca 6 Aralık, Çiğli 29 Kasım, Foça 6 Aralık, Gaziemir 6 Aralık, Karşıyaka 6 Aralık, Narlıdere 5 Aralık

KURULTAYA ENDEKSLİ TAKVİM

İl kongresi tarihinin belirlenememesinin sebebini de açıklayan Güven, Kurultay tarihine endeksli olduklarına işaret ederek, kurultay tarihine göre 30 Aralık ya da 7 Ocak’ta İl kongresi için sandık kurabileceklerini ifade etti. Güven Yılbaşı arefesinde bir kongre yapmak istemediklerini belirterek “Bir yandan da il kongre tarihini belirleyemiyoruz. Kongre tarihimiz kurultay tarihine endeksli bir konu. Kurultay tarihi belirlendiğinde, il kongre tarihimizi belirleyeceğiz. Biz tam yılbaşı arefesinde yapmak değil, yılbaşından sonra yapmayı istiyoruz. Onu da kurultay tarihi müsaade ederse, toleransı olursa 7 Ocak’ta yapmayı planlıyoruz. Aksi takdirde 30 Aralık’ta yapmak zorunda kalacağız” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.