Dolar 32,3780
%0.19
Euro 35,0278
%-0.11
Altın 2.324,000
%0.15
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kongre öncesi flaş gelişme! O isim adaylıktan çekildi

Kongre öncesi flaş gelişme! O isim adaylıktan çekildi

CHP Çeşme İlçe Başkan Adayı olan Selma Artar, yaptığı yazılı açıklamayla adaylıktan çekildiğini kamuoyuna duyurdu. Artar açıklamasında, "Gördüm ki demokrasi adı altında her şey planlanmış ve uygulamaya geçmiş bile. Erkek egemen toplumun son söz söyleyicisi demokratik seçim yerine siyasetin tepesindekiler gibi tek adam düşüncesine teslim olmuş Çeşme. Neden delegelerden günler önce imza toplandı'  Neden taraf olmaları istendi' Tek kişinin aday olduğu İlçe Kongresine mi “Demokrasi Şöleni” diyeceksiniz'" sözleriyle tepkisini dile getirdi. Kongre öncesi flaş gelişme

  • Ege Postası
  • 17.12.2019 - 10:11

EGEPOSTASI- CHP'de ilçe kongreleri süreci devam ederken, aday hareketliliği yaşanıyor. CHP Çeşme'de ilçe başkanlığına aday olan Selma Artar yazılı açıklama yaparak adaylıktan çekildiğini tepki göstererek duyurdu.

21 Aralık'taki kongre öncesi adaylıktan çekilen Artar, "Çeşme’ye tarihinde bir kadın ilçe başkanı aday olmalı hissiyatı ve heyecanıyla bu hizmet yarışına girmek istedim. Gördüm ki demokrasi adı altında her şey planlanmış ve uygulamaya geçmiş bile. Erkek egemen toplumun son söz söyleyicisi demokratik seçim yerine siyasetin tepesindekiler gibi tek adam düşüncesine teslim olmuş Çeşme. Neden delegelerden günler önce imza toplandı'  Neden taraf olmaları istendi' Tek kişinin aday olduğu İlçe Kongresine mi “Demokrasi Şöleni” diyeceksiniz'" diyerek tepki gösterdi.

İŞTE ARTAR'IN O AÇIKLAMASI:

"Sevgili cefakâr, emekçi ve mücadeleci Çeşmeli CHP’liler,
Siyasette milletvekilliğinden belediye başkanlarına, sivil toplum örgütlerinden, kamudaki yöneticilere kadar bugün bile kadınların yönetici olarak partimizde az olduğu düşüncesiyle Çeşme’ye tarihinde bir kadın ilçe başkanı aday olmalı hissiyatı ve heyecanıyla bu hizmet yarışına girmek istedim. 
Gördüm ki demokrasi adı altında her şey planlanmış ve uygulamaya geçmiş bile. 
Erkek egemen toplumun son söz söyleyicisi demokratik seçim yerine siyasetin tepesindekiler gibi tek adam düşüncesine teslim olmuş Çeşme. 
Bazı yerlerde bazı isimlerin önceden belirlenip formalite olarak konulan sandıklardan çıkanlara sesleniyorum. Bu tarz siyasete ortak olarak özgür olmadığınız görülmüştür. Özgür olsaydınız seçeneğiniz olurdu. Neden delegelerden günler önce imza toplandı'  Neden taraf olmaları istend? Madem bu kadar güçlüydünüz seçim günü imzaları neden açık masaya koyarak almadını? Bununla yetinmeyip topladığım imzaların peşine düşüp bana imza veren delegelere baskı kurmaktan geri durmadını? Bugünkü CHP’nin Çeşme siyasetindeki durumu konjonktür olarak verimli çalışmama engel olmuştur. CHP büyük bir aile 96 yıllık çınardır. Atatürk’ün iki tane mirası vardı biri Türkiye Cumhuriyeti diğeri de Cumhuriyet Halk Partisi’dir. 
Yaşadığım müddetçe ne bu sevdadan ne de bu mücadeleden vazgeçmeyeceğim. Yukarda açıklamaya çalıştığım nedenlerle biraz hüzünlü biraz da kırgın ama bir o kadar da ülkem için ve partim için başka bir gün demokrasi ortamında kaldığım yerden yeniden mücadele edeceğimi bildirerek,  Çeşme CHP İlçe Başkanlığı adaylığından çekildiğimi KAMUOYUNA bildiririm.
Tek kişinin aday olduğu İlçe Kongresine mi “Demokrasi Şöleni” diyeceksiniz'
En güzel yönetim, DEMOKRASİ’dir.
Saygı ve sevgilerimle..."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.