Dolar 32,3377
%0.27
Euro 35,1323
%0.03
Altın 2.305,740
%1.24
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak Tramvayı'nda son etaplar geçiliyor

Konak Tramvayı'nda son etaplar geçiliyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yapımını sürdürdüğü Konak Tramvayı'nın hat imalatlarındaki son etaplardan biri daha geçiliyor. 15 Kasım Çarşamba gününden itibaren eski Vergi Dairesi’nden Üçkuyular İskelesi Kavşağı yönüne yapılan ulaşım "tek taraflı" olarak trafiğe kapatılacak. Bu süre içinde Fahrettin Altay Kavşağı’ndan Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’na bağlantı, Mithatpaşa Caddesi Güzelyalı 19/1 Sokak üzerinden sağlanacak. Konak Tramvayı'nda son etap

  • Ege Postası
  • 13.11.2017 - 09:40

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çevreci, ekonomik ve konforlu kent ulaşımı adına  yürüttüğü tramvay projesinin Konak bölümünde artık hat üzerindeki son bağlantılar yapılıyor. Bu kapsamda, halen çalışmaların devam ettiği ve kısmen trafiğe kapatılmış olan Şehit Binbaşı Ali Resmi Tufan Caddesi'nde tamamlanması planlanan çalışmalar için, eski Vergi Dairesi’nden Üçkuyular İskelesi Kavşağı yönünde ulaşım, 15 Kasım Çarşamba gününden itibaren "tek taraflı" olarak trafiğe kapatılacak.

Bu süreçte Fahrettin Altay Kavşağı’ndan Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’na erişim, Mithatpaşa Caddesi üzerinden Güzelyalı 19/1 Sokak yolu ile sağlanacak.

Aynı bölgede, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı deniz tarafı ile Ali Resmi Tufan Caddesi arasında yapılacak hat bağlantıları için Hava Eğitim Komutanlığı önünde gerçekleştirilecek çalışmalar ise 2 etap halinde uygulanacak. Bölgedeki tüm imalatların Kasım ayı içinde tamamlanmış olması hedefleniyor.

KONAK ALT GEÇİDİ 15 ARALIK'TA AÇILACAK

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı sürdürülen Konak Mithatpaşa Alt Geçidi Projesi büyük oranda tamamlandı. Trafik, 15 Aralık'ta alta alınacak. Trafiğin alta alınmasıyla üstteki meydan düzenlemesi daha hızlı ilerleyecek. Tramvayda deneme seferleri Ocak ayı ortasında yolcusuz başlayacak, Şubat ayı ortasında ise ücretsiz yolcu taşınacak.    

Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nda Mithatpaşa Parkı’nın yenilenmesi ve üst yapıya rekreasyon alanı oluşturulması kapsamında yer altına alınan yol inşaatı için 1500 adet fore kazık çakılmıştı. Büyükşehir’in İzmirdeniz - Kıyı Tasarım Projesi' kapsamında, ortaya çıkacak 71 bin 500 metrekarelik alanın adı 15 temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı olacak. Büyükşehir Belediyesi bürokratlarıyla birlikte son çalışmaları yerinde inceleyen Genel Sekreter Buğra Gökçe, projenin son halini sosyal medya hesabından paylaştı. Gökçe, “Mithatpaşa Altgeçidi'nde sona gelindi. Önümüzdeki ay trafiği alta almış, tramvay geçişini üstten yapmış olacağız. Meydan düzenlemesi de eşzamanlı yürüyor. Önümüzdeki yıl İzmir eşsiz bir meydan ve yaşam alanı daha kazanacak" dedi.

ÖNCE KUM TORBALARI TAŞINACAK

Konak tramvayı, 15 Ocak'ta deneme seferlerine başlayacak. Önce yolcusuz sefer yapılacak. Her koltuğun ayat ucuna 25 kilogram ağırlığında kum torbaları konacak. Bu seferler bir ay sürecek. Tramvay, 15 Şubat'ta ön işletmeye alınacak ve ücretsiz yolcu taşınmasına başlanacak. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.