Dolar 32,4448
%0.39
Euro 35,1039
%0.11
Altın 2.324,340
%0.17
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak'taki Öykü Günleri sona erdi

Konak'taki Öykü Günleri sona erdi

İki gün boyunca birbirinden değerli yazarları İzmirlilerle buluşturan 15. İzmir Öykü Günleri sona erdi.

  • Ege Postası
  • 19.02.2017 - 09:47

Konak Belediyesi’nin ev sahipliğinde 17-18 Şubat tarihlerinde edebiyat dolu bir dizi etkinliğe ev sahipliği yapan Öykü Günleri bu yıl da yoğun ilgi gördü. 'Öykü İle Ayakta Kalmak' temasıyla kapılarını açan edebiyat buluşmasının son gününde de birbirinden farklı konu başlıklarında ilgi çeken söyleşiler gerçekleştirildi.

BAŞKAN PEKDAŞ YALNIZ BIRAKMADI

Konak Belediyesi'nin Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde gerçekleşen ve gün boyu devam eden söyleşileri izleyenler arasında Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da vardı. Başkan Pekdaş, tüm söyleşileri Onur Konuğu Ayla Kutlu ile birlikte ön sırada izledi. Sunumların Yunus Bekir Yurdagül tarafından yapıldığı İzmir Öykü Günleri'nin ikinci ve son günü Funda Koray'ın kısa öykü seslendirmesi ile başladı. Okunan öykünün ardından ilk olarak 'Öykü ile Yolda Olmak' başlıklı söyleşi gerçekleştirildi. Yönlendiriciliğini Ferda İzbudak Akıncı'nın yaptığı söyleşide yazarlar Levent Mete, Türker Ayyıldız ve Kemal Varol edebiyatta yol hikayeleri, gidenler ve kalanlar üzerine konuştu.

YAZAR UMBERTO ECO ANILDI

Şebnem Doğruer'in kısa öykü seslendirmesinin ardından devam eden söyleşilerin ikincisinde 'Eylem Olarak İnsan, Hikaye Olarak Yaşam' konusu ele alındı. Yönlendiriciliğini Hüseyin Deniz Özcan'ın yaptığı etkinlikte Prof. Dr. Solmaz Zelyüt konuşmacı olarak yer aldı. Öykü Günleri'nde geçtiğimiz yıl yaşama veda eden dünyaca ünlü İtalyan yazar Umberto Eco da anıldı. 'Bir Edebiyat Adası Umberto Eco' başlıklı söyleşinin yönlendiriciliğini Nermin Sarıkaya yaparken, Prof. Dr. Nevzat Kaya, Sedat Demir ve Kemal Atakay usta yazar Eco'nun hayatını, edebiyata bakışını ve bilinmeyen yönlerini anlattı. Büyük ilgi gören konuşmalara dinleyiciler de sorularıyla eşlik etti.

EDEBİYATTA GELECEK TARTIŞILDI

Yıldız İlhan'ın kısa öykü seslendirmesinin ardından Öykü Günleri'nin son söyleşisi olan 'Bir Gelecek Tahayyülü Olarak Edebiyat’ gerçekleştirildi. Yönlendiriciliğini Kerem Işık'ın yaptığı söyleşide yazarlar Mine Söğüt, Gülayşe Koçak ve Hakan Bıçakcı konuştu. Dinleyicilerin de görüşleriyle katılabildiği söyleşi büyük ilgi gördü. Söyleşi sonunda tüm katılımcı yazarlar sahneye gelerek 15. İzmir Öykü Günleri anısına fotoğraf çektirdi. Başkan Pekdaş, yazarlara ve etkinliği takip eden İzmirlilere teşekkür etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.