Dolar 32,5873
%0.35
Euro 34,8529
%0.35
Altın 2.495,360
%0.44
Bist-100 9.660,00
%1.42

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak’ta uyuşturucu ile mücadele seferberliği

Konak’ta uyuşturucu ile mücadele seferberliği

Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü kapsamında basın toplantısı düzenleyen Konak Belediye Meclisi Madde Bağımlılığı ile Mücadele Komisyonu, uyuşturucu ile mücadele kapsamında atılması gereken adımları paylaştı. Basın toplantısında konuşan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Basmane’de oteller sokağında 3 katlı bir binanın Konak Belediyesine bağışlanacağını ifade etti. Başkan Batur, "3 katlı binayı uyuşturucu ile mücadele binası haline getireceğiz” diye konuştu. Batur'dan flaş bağış açıklaması

  • Ege Postası
  • 26.06.2019 - 11:34

HAYRULLAH YILDIZ/EGEPOSTASI- Konak Belediye Meclisi ‘Madde Bağımlılığı ile Mücadele Komisyonu’ tarafından hazırlanan 26 Haziran ‘Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü’ kapsamında basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısına Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, çok sayıda partili ve vatandaş katıldı.

“KONAK UYUŞTURUCU KONUSUNDA SIKINTILAR YAŞAYAN BÖLGE”

Başkan Batur, uyuşturucu konusunda önemli adımlar attıklarını ifade ederken, “İlk meclisimizden bu yana madde bağımlılığıyla ilgili mücadelemizi sürdürüyoruz. Konak uyuşturucu bağımlılığıyla ilgili sıkıntılar yaşayan bir bölge. Hem emniyet hem de sosyal çalışmalarla gençlerimizin uyuşturucudan uzak kalmasını sağlamak bu beladan kurtarmak bizim başlıca görevimiz diye düşünüyoruz. Başlangıçta belediye olarak ne yapılabilir diye eleştiriler aldık ama bir kişiyi bile kurtarsak iyidir” diye konuştu.

O BİNA UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE BİNASI OLACAK

Basmane oteller sokağında 3 katlı binanın uyuşturucu ile mücadele binası haline getirileceğini duyuran Başkan Batur, “Basmane’de oteller sokağında 3 katlı bir bina var. Şu an kaderine terk edilmiş bir bina. Binanın sahipleri bizim tanıdığımız arkadaşlar. Bu binanın Konak Belediyesi’ne bağışlanması konusunda anlaştık. Önümüzeki mecliste görüşülecek. O 3 katlı binayı uyuşturucu ile mücadele binası haline getireceğiz. Paneller, gençlere yönelik tüm adımlarımızı o binada hayata geçireceğiz. Şimdiden bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.  

“HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLDU”

İstanbul seçiminde Ekrem İmamoğlu’nun zaferini de değerlendiren Başkan Batur, “Her şeyin güzel olduğu bir pazar yaşadık. Bugün bunun mutluluğu ve rahatlığı içindeyiz. İstanbul’da bir demokrasi şöleni yaşandı. Ekrem İmamoğlu iki ay içinde iki sefer başkan oldu, bu herkese nasip olmayacak bir durum. Çok büyük bir oy oranı farkı ile seçilmesi demokrasinin yeniden tecelli etmesi, insanların yeni bir anlayışla hem demokrasi hem de özgürlükler açısında önemli bir gösterge. İnsanların gülümsemesi bile değişmiş İstanbul Bağcılar’da çalıştık sahadaydık çok iyi sonuçlar aldık. Ekrem İmamoğlu’nu da bir kez daha tebrik ediyorum. Her şeyin güzel olduğu bir ülkede yaşamaya devam edeceğiz” diye konuştu.

RAKAMLARLA MADDE BAĞIMLILIĞI

Konak Belediyesi Madde Bağımlılığı ile Mücadele Komisyon Başkanı Burcu Bostancıoğlu, madde bağımlılığıyla ilgili sayısal verileri paylaştı. Bostancıoğlu, “Bugün dünya üzerinde 2018 verilerine baktğımız zaman 31 buçuk milyon insan madde bağımlısı. Türkiye ile ilgili rakamlara gelecek olursak 118 bin 482 uyuşturucu olayı görülmüştür. 2017 yılında yatarak tedavi gören vatandaşlarımız  15-24 yaş aralığında. Gençlik ve ergenlik dönemlerinde madde bağımlılığıyla mücadele ediyorlar. Eğitim yükseldikçe madde baımlılığına bulaşma riski azalıyor o yüzden eğitim şart. Madde bağımlılığı olan bireylere baktığımızda büyük oranda işsiz olduğunu görüyoruz.  Uyuşturucu sebebiyle en genç ölüm vakası 14 yaşında, ortalama 25-34 yaş aralığında bireyle uyuşturucu sebebiyle hayatını kaybediyor. Biz uyuşturucu ile mücadele kapsamında gerekli adımlarımızı atıyoruz ve sizlerin de desteği ile atmaya devam edeceğiz” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.