Dolar 32,4968
%0.56
Euro 35,1489
%0.24
Altın 2.328,840
%0.36
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak’ta sevimli dostlar güvende

Konak’ta sevimli dostlar güvende

Sokak hayvanlarının yaşam şartlarını iyileştirmek için çalışan Konak Belediyesi, gelen ihbarlar üzerine can dostların yardımına koşmaya devam ediyor. Duyarlı vatandaşların çağrıları üzerine harekete geçen Veteriner Müdürlüğü’ne bağlı ekipler bu kez Gültepe Semti Zeybek Mahallesi'ndeki iki sevimli sarman cinsi kedi için seferber oldu.

  • Ege Postası
  • 03.03.2016 - 11:14
Sokakta yaşamalarına rağmen mahalle sakinlerinin gözü gibi baktığı kedilerin aniden rahatsızlanması üzerine Mahalle Muhtarı Şaban Şahintaş, Konak Belediyesi Hayvan Sağlığı Merkezi'ni telefonla arayarak sağlık bakımları için yardım istedi. Gelen telefon üzerine harekete geçen Konak Belediyesi Veteriner Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, muhtarlık binasına giderek hasta kedileri teslim aldı. Özel taşıyıcı kafesler yardımıyla hayvan nakil aracına bindirilen iki kedi, bakımları yapılmak üzere Konak Belediyesi’nin Yenişehir’deki Hayvan Sağlığı Merkezi'ne götürüldü.



TÜM AŞILARI YAPILDI
Sokakta yaşamalarına rağmen mahalle sakinlerince besleneni kediler, gerekli tedavinin ardından kısırlaştırıldı. Ayrıca hem kendi sağlıkları hem de halk sağlığı için koruyucu önlem olarak kuduz ve parazit aşısı yapıldı. İki günlük bakım ve tedavinin ardından iyileşme süreçleri tamamlanan kediler yine görevli ekiplerce alıştıkları ortamdan uzaklaşmadan yaşamlarını devam ettirmeleri için Muhtar Şaban Şahintaş’a teslim edildi. Konak Belediyesi Veteriner Müdürlüğü’ne başarılı çalışmalarından ötürü mahalleli adına teşekkür eden Muhtar Şaban Şahintaş, "Başkanımız Sema Pekdaş sağ olsun bu konuda çok duyarlı, başarılı çalışmaları var. Biz de sonuna kadar arkasındayız, destekliyoruz" dedi.

BİR YILDA 4 BİN HAYVAN TEDAVİ GÖRDÜ
Konak Belediyesi Veteriner Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Hayvan Sağlığı Merkezi’nde trafik kazası, kötü muamele veya hastalık sebebiyle bakıma muhtaç hale gelen sahipsiz sokak hayvanlarının tedavileri yapılıyor. Vatandaşın bildirimiyle yaralı, kaza geçirmiş, düşkün durumda olan veya küpesiz hayvanlar sokaktan alınarak, gerekli tedavinin ardından yine alındığı noktaya bırakılarak yaşam alanından koparılmadan bakımı sağlanıyor. 20 adet gözetim, 50 adet de bakım, rehabilitasyon, tedavi amaçlı olmak üzere olmak üzere 70 ünite ile hizmet veren merkez geçtiğimiz yıl boyunca yaklaşık 4 bin sokak hayvanına tedavi ve bakım hizmeti verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.