Dolar 32,3606
%0.13
Euro 34,9545
%-0.32
Altın 2.325,550
%0.22
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak'ta Öykü Günleri başladı

Konak'ta Öykü Günleri başladı

Türk Edebiyatı'nın usta isimlerini edebiyatseverlerle buluşturan İzmir Öykü Günleri, Konak Belediyesi'nin ev sahipliğinde 15'inci kez İzmirlilerle buluştu.

  • Ege Postası
  • 18.02.2017 - 12:42

İki gün sürecek etkinliğin açılış töreni Konak Belediyesi Selahattin Akçiçek Eşrafpaşa Kültür Merkezi'nde yapıldı. Bu yıl ‘Öykü ile Ayakta Kalmak’ temasıyla edebiyatseverlerle buluşan etkinliğin onur konuğu ise Türk edebiyatının öncü kadın yazarlarından Ayla Kutlu oldu. Açılışı büyük ilgi gören etkinliğin sunumunu Yazar Yunus Bekir Yurdakul üstlendi.

EDEBİYAT İLE DİRENMEK

İki gün sürecek etkinliğin açılışında ‘Dünden Bugüne İzmir Öykü Günleri’ adı altında geride bırakılan 14 yılda Öykü Günleri’ne konuk olan yazarlar ve düzenlenen panellerin hatırlatıldığı kısa film gösterimi yapıldı. Daha sonra gazeteci-yazar Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay adına ‘Edebiyat ile Direnmek’ isimli söyleşi düzenlendi. Yıldız İlhan’ın yönettiği oturumda Asuman Susam ve Murat Özyaşar, edebiyatın edebiyatçıların nasıl ayakta kalması gerektiği üzerine konuştu. Oturum öncesi Aslı Erdoğan’ın kaleme aldığı 15. Öykü Günleri Bildirgesi de öykücü Hasibe Özdemir tarafından seslendirildi.

EZİLEN KADINLAR ÖN PLANDA

Bu yıl da dolu dolu geçen Öykü Günleri’nde Yazar Osman Akbaşak ile eleştirmen Mine Hoşcan Bilge’nin hazırladığı ‘Seslerle ve Sözlerle Ayla Kutlu’ kısa filmi de gösterildi. Onur Konuğu Ayla Kutlu’nun kendi sesinden yaşam hikayesi ve yazarlığa başlama serüveninin anlatıldığı filmin ardından Mine Hoşcan, Bilge Ayla Kutlu’nun ‘Sen de Gitme Triyandafilis’ öykü çözümlemesiyle edebiyatseverlere seslendi. Gün boyu devam eden oturumlarda ‘Ayla Kutlu Edebiyatı’ adıyla yazarın eserleri mercek altına alındı. Çağdaş Türk Edebiyatının önemli kadın yazarlarından biri olan Kutlu’nun roman, kısa öykü, anı ve çocuk edebiyatından ve hatta özel yaşamından kesitleri de yazar Yunus Bekir Yurdakul’un yönettiği oturumda yazar Adnan Özyalçıner, Berat Alanyalı ve Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı Öğretim görevlisi Prof. Dr. Dilek Direnç tarafından dile getirildi.

SANATIN KANATLI ÇOCUKLARI

Konuşmaların ardından Onur Konuğu Ayla Kutlu’ya Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş adına Belediye Başkan Yardımcısı Eser Atak çiçek takdim etti. Bu yıl 40. sanat yılını kutlayan Kutlu, öyküyü ‘sanatın kanatlı çocukları’ olarak tanımladı. Kutlu, Onur Konuğu olarak kendisini davet eden Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’a, okurlarına, salonu dolduran konuklara, kendisi hakkında konuşan ve gözlerini yaşartan yazarlara ve sevgilerini ileten herkese teşekkür etti. Yazar Kutlu günün sonunda edebiyatseverlere kitaplarını imzalamayı ve onlarla hatıra fotoğrafı çektirmeyi de unutmadı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.