Dolar 32,5746
%0.11
Euro 35,0131
%0.53
Altın 2.431,880
%0.36
Bist-100 9.772,00
%0.51

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak’ta muhalifler itiraz ediyor

Konak’ta muhalifler itiraz ediyor

CHP Konak İlçe Kongresi’ne İlçe eski Başkanı Ali Yılmaz ve ekibi itiraz için hazırlıklarını tamamladı. Egepostası’na açıklama yapan Yılmaz yapılan kongrede tüzüğe aykırı işlemler bulunduğunu iddia ederek tüm yollara başvuracaklarını söyledi. İşte yol haritaları

  • Ege Postası
  • 28.11.2017 - 11:57

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - 26 Kasım Pazar günü yapılan CHP Konak İlçe Kongresi’nin yankıları sürüyor. Konak İlçe Başkanı Şakir Başak’ın 3. kez başkan seçildiği Konak Kongresi’ne muhalif eski Başkan Ali Yılmaz ve ekibinin tüzük ihlali gerekçesiyle itiraz hazırlığında olduğu ifade edildi. Konak İlçe Kongresi’nin iptali için tüm yolları kullanacaklarını vurgulayan eski Başkan Yılmaz “Bizler en kısa sürede Konak İlçe Seçim Kurulu’na başvuracağız. Yarın 12.00 itibariyle basın açıklaması yaparak İl Seçim Kurulu'na da başvurumuzu yapacağız. Gerekirse dava açacağız. Bunun iptal olacağını düşünüyorum. Orada yaşananları gördük.  11.00’de açılması gereken kongremiz 13.30'da açılıyor, 15. 30’da sona eriyor. Konak gibi bir yer 2 saatte siyaset yapılıp ve raporlarının görüşüleceği bir yer değil. Oldu-bittiye getirilen bir kongreye itiraz edeceğiz” dedi.

“DOSYA DELEGELER HARİÇ, HERKES İTİRAZ EDİYOR”

Seçilen delegelerin bir kısmını dosya delege olarak niteleyen Yılmaz “Dosya delegeler dışında seçilen tüm delegelerin itirazları da ortaya çıktı. Dosya delegelerle seçilen bir ilçe başkanının da kolay kolay partini büyümesine etkisi olmayacağını düşünüyoruz. Adaletli bir kongre istiyoruz. Bunu vurgulamak istiyoruz” diye konuştu.

“OLDU-BİTTİYE GETİRİLDİ”

Kongrenin oldu-bittiye getirildiğini iddia eden Yılmaz “Oldu-bittiye getirildi. Gündem maddelerini gündeme getirmediler. Tüzük çok açık, tamamen ihlal edildi. Raporlar hakkın da genel görüşme açılmadı. Sadece lehte ve aleyhte konuşuldu. Önergenin aleyhinde lehinde konuşulur. Bu Konak tarihinde ilk defa yaşandı. Böyle kongrelerin yönetilmemesini istiyoruz. Türkiye’ye örnek olacak bu  kongre, gelecekte iktidara zarar verir. Seçim maddesine geçilmeden 1.  Madde yapıldı. Bizim tarafımızdan lehte söz istendi. Söz verilmedi. Çarşaf liste istedik. Oldu-bittiye getirildi. Oylandı kabul edildi deniyor. Kooperatif derneklerde eskiden böyle oylama yapılırdı orada önlemini aldılar. Bu kongrede öyle oldu-bittiye getirildi” ifadelerini kullandı.

“DİVAN BAŞKANI TARAFLIYDI”

CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç’un divan başkanlığını taraflı bir şekilde yürüttüğünü  iddia eden Yılmaz “Divan başkanının tarafsız olması gerekir. Divan başkanı kendi ağzıyla açıkladı. Tüm internet sayfalarında Tuncay Özkan’ın ekibi olarak dile getirildi. Ayrıca Başkan Beni Tuncay Özkan önerdi ve getirdi dedi. Böylece taraflı olduğunu açıkladı” diye konuştu.

“O ZAMAN ŞİMDİKİ BAŞKAN PARTİYE KAYITLI DEĞİLDİ”

İlçe Başkan Adayı Özgür Kaplan ile ilgili ortaya atılan “İlçe binasına hiç gelmedi, tanınmıyor, aidatlarını bile geçen hafta yatırdı” iddialarını da yanıtlayan Yılmaz, “Kaplan İlçe başkanından çok daha eski bir partilidir. STK ve derneklerde öncülük eden bir arkadaştır. Partiye yakışacak, yüksek eğitimli bir arkadaşımız.  Dil biliyor. Yüksek eğitim almış olan ilçe başkanı olması katkı sağlayacaktır. Eskişehir belediye başkanıyla birlikte çalışmış olması onun İzmir’de de bu projelerinin bugünkü Konak Belediyesinde yapılmasına katkı koyması bence Konak için bir şanstı. Demokrasilerde dudak bükmek küçümsemek yakışmıyor.  Ben de ilçe başkanlığı yaptım. O dönem şimdiki ilçe başkanını partiye kaydı da yoktu” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.