Dolar 32,3738
%0.17
Euro 34,9828
%-0.23
Altın 2.326,130
%0.25
Bist-100 9,09
%0.08

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak’ta iki çeşme için düğmeye basıldı

Konak’ta iki çeşme için düğmeye basıldı

İkiçeşmelik semtine adını veren, Eşrefpaşa Caddesi üzerindeki tarihi İkiçeşmelik Çeşmesi Konak Belediyesi’nin yapacağı restorasyon çalışması ile gün yüzüne çıkacak. Konak’ta iki çeşme için düğmeye basıldı

  • Ege Postası
  • 22.01.2020 - 10:27

Konak Belediyesi’nin, ilçenin tarihi değerlerini korumak ve tanıtmak adına yaptığı kamulaştırma ve restorasyon çalışmalarına bir yenisi daha eklendi. İkiçeşmelik’e adını veren tescilli çeşmelerin özgün sınırlarını ve haznesini ortaya çıkarmak üzere harekete geçen Konak Belediyesi, mecliste oy birliği alınan karar ile kamulaştırmanın önünü açtı. Büyükşehir Belediye Meclisinden de olumlu dönen kararın ardından İkiçeşmelik Çeşmeleri, Konak Belediyesi’nin kamulaştırma programına dahil edildi.

Tarihi bina yeniden görülebilecek

Yapılacak çalışma ile yaklaşık 100 metrekarelik bir alanın kamulaştırılması düşünülürken, çeşmelerin gerisinde yer alan tarihi bina da ortaya çıkacak. Gecekondulaşma sonucu görünmez hale gelen bina, eklentilerin kaldırılması ve restorasyonun ardından özgün haline kavuşacak. Kamulaştırmanın sonrasında yapılacak restorasyon projesinin uygulanması ile tescilli bina ve çeşmeler ortaya çıkacak.

Tarih günümüzle buluşuyor

1930 yılında yapılan yol alçaltma çalışmasında tarihi çeşme yukarıda kalınca, hemen altına bir çeşme daha yapılmasıyla son halini alarak semte adını verdiği düşünülen çeşmeler, Konak Belediyesi’nin çalışması ile hayata dönecek. Geçtiğimiz yıllarda basit onarımı gerçekleştirilen çeşmeler, hazırlanacak proje ile aslına uygun restorasyonun ardından kent yaşamındaki yerini alacak. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.