Dolar 32,5879
%0.35
Euro 34,7856
%0.15
Altın 2.506,360
%0.88
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak’ta Çanakkale Şehitleri anıldı

Konak’ta Çanakkale Şehitleri anıldı

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Kadifekale Hava Şehitliği’nde düzenlenen törene katıldı.

  • Ege Postası
  • 18.03.2020 - 13:00

Çanakkale Zaferi’nin 105’inci yıl dönümü dolayısıyla Kadifekale Hava Şehitliği’nde düzenlenen anma töreni, Koronavirüs salgını nedeniyle kısıtlı katılımla gerçekleşti. Sadece protokolün yer aldığı törene İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ege Ordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Ali Sivri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur,  İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın ve Konak Kaymakamı Mehmet Eriş katıldı. 105 yıl önce Çanakkale’de düşmana geçit vermeyen aziz şehitlerimizle birlikte son dönemde İdlib’te şehit olan Mehmetçiklerimizin de anıldığı törende, şehit mezarlarına kırmızı karanfiller bırakıldı. 

Başkan Batur’un 18 Mart mesajı 
18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Cumhuriyetimizin kuruluşunda bir dönüm noktası olan Çanakkale Zaferi aynı zamanda tarihe  ‘Çanakkale Geçilmez’ sözü ile altın harflerle kazınmış bir destandır” dedi. Batur, “Türk Ordusu, bir asır önce dünyanın en güçlü ordularını Çanakkale’de dize getirdi.  Ulu önder Mustafa kemal Atatürk ‘Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale Muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur’ diyerek Cumhuriyetin kurulmasında canlarını feda eden kahramanların fedakârlıklarının altını çizmiştir. Bu şanlı ordu çok uluslu güçlerin komutanları tarafından ise ‘Avrupa'da hiçbir asker yoktur ki, Türklerle mukayese edilebilsin’ sözleriyle ifade edilmiş ve Çanakkale’de savaşan Türk askerinin dünya üzerinde nasıl bir saygın yer kazandığını göstermiştir. Bizler de bugün Cumhuriyetimizi ve tüm kazanımlarını sonuna kadar koruyacağımıza ve sahip çıkacağımıza söz veriyoruz.105 yıl önce Çanakkale'de bir zafer destanı yazan, Başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, işgal kuvvetlerine geçit vermeyen tüm kahramanlarımızın ruhu şad olsun. Çanakkale şehitlerimizle birlikte, vatan için canını veren tüm şehitlerimizi şükran ve minnetle anıyoruz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.